TUREB (Türkiye Turist Rehberleri Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi Adem Biçer Çanakkale’nin konaklama konusunda yetersiz kaldığını ifade ederek, kentteki potansiyelin açığa çıkarılması, yatırımcıların bölgeye çekilmesi ve zincir oteller ile nitelikli ve kaliteli otel sayısının artırılması gerektiğini ifade etti.

Turizm sektörü açısından Çanakkale’nin en fazla Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim tarihleri aralığında yoğun bir talep gördüğünü kaydeden Adem Biçer gazetemize yaptığı açıklamada, “Bölgemizde konaklama tesisi ve yeme-içme alanlarının yetersizliği ile ilgili diğer illerden acente ve tur şirketlerinden şikayetler geliyor.  Otellerde yer olmaması en büyük sıkıntı. Tesis sayısının artması gerekiyor. Onun yanında araç ve taşımacılık anlamında da sıkıntı var. Büyük kapasiteli araçlar az. Lüks taşımacılık da eksik” dedi. Çanakkale’de şu an şehir otelciliği konseptinin geçerli olduğunu belirten Biçer, “Bu durumu turistik otel işletmeciliği boyutuna getirmek gerekir” ifadelerini kullandı.

“Bölgemize Ramada, Sheraton, Hilton gibi otellerin şubeleri açılmalı”
Çözümün Çanakkale’deki potansiyeli göstermek, konaklama süresinin artışını sağlamaktan ve yatırımcı çekmekten geçtiğini ifade eden Adem Biçer, “Çanakkale’de zincir otel yok. Bir tek Gelibolu’da var. Bölgemize Ramada, Shereton, Hilton gibi otellerin şubeleri açılmalı. Neden Çanakkale’de zincir otel yok diye irdeleyecek olursak, ben 2006’dan beri bu sektörde çalışıyorum. Otelciler, turizmciler, acenteler, rehberler ve siyasiler birlikte çalışıyoruz. Çanakkale bölgesi sit alanı ve yatırımcılar da istimlak endişesi taşıyor olabilir diye düşünüyorum.  Yatırım yapılıyor, ama tesis anlamında yetersiz durumdayız. Yatırımcı çekmek elzem. Çanakkale’deki konaklama sayısındaki doluluk oranına bakarsanız yaz ve kış yüksek olduğunu görürsünüz. Bu da konaklamadaki kapasitenin az olduğunun bir göstergesidir. Antalya, Kuşadası, Kapadokya gibi illerde kışın oteller boştur. Hatta sayısının azlığından ötürü şikayetler bile vardır. Zincir otellerin Çanakkale’ye gelmesi, nitelikli ve kaliteli otel sayısının artırılması lazım” diye konuştu.

Özel Haber: Mine Tarım