Geçtiğimiz günlerde İskele Meydanı’nda emeklilerin promosyon almaları için, DİSK’e bağlı sendikaların üyelerinin de katıldığı eylemde seslerini duyuran emekliler mücadeleye devam ediyor.

Emeklilerin maaşlarından yüzde 5 kesinti yapılacağı ve ikramiyelerinin kesileceği ile ilgili ortaya atılan iddiaların da SGK tarafından yalanlanmasına rağmen rahatsızlık verici olduğunu vurgulayan DİSK Emekli Sen Çanakkale Şube Başkanı Yusuf Ertürk,  gazetemize yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin de gündemine oturan tasarruf konusu hükümetin bir nabız yoklamasıdır. Biz DİSK Emekli- Sen olarak karamsar olmadık, bundan sonrada olmayacağız. SGK son yaptığı, “Böyle bir şey yok” açıklamasının neden yapıldığını biliyoruz. Bu durumun nedenlerini bildiğimiz için mücadelemize daha da kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. SGK’nın açıklamasının aksine bir durum yaşanırsa, 13 milyon emekli harekete geçecek ve emekliler edindikleri haklarını geri vermemek için mücadeleye başlayacaktır. Gerekirse emekliler olarak haklarımızı almak için meydanlara çıkacağız. Tüm baskılara rağmen haklarımızı korumak ve hak ettiğimiz haklarımızı almak için mücadeleye kararlıyız” dedi.

“Bu krizi emekliler olarak biz yaratmadık”
DİSK Emekli Sen Çanakkale Şube Başkanı Yusuf Ertürk yaptığı açıklamada, “Ülkemizin içinde bulunduğu durumu iyi olmadığın herkes söylüyor. Bunun nedeni mevcut olan ekonomik krizin artık çözülemez olması. 2008’de başlayan krizin hem dünyada, hem ülkemizde azalarak değil, çoğalarak devam ettiğini görüyoruz. Bu krizi emekliler olarak biz yaratmadık. Bu krizin bedelini krizi yaratanlar ödesin başlığı ile daha öncede bu konudaki görüşlerimizi her platforma aktarmıştık. Biz haklarımız içim mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz Disk Emekli - Sen olarak 18 Şubat’ ta İskele Meydanında emekli maaşlarımıza promosyon talebimiz ile ilgili eylem yapmıştık. Eylemde hakkımız olan promosyonların bize bir lütuf, biz sadaka olarak verilmemesi gerektiğini savunduk. Kısaca banka promosyonlarının hakkımız olduğunu savunduk. Bu açıklamamızda tüm Türkiye’ de eş zamanlı olarak yapıldı. Promosyonlar ile ilgili bu eylem ve basın açıklaması ile Türkiye’nin ilgisini ve duyarlılığını sağlamayı başardık. Bu gelişmeler yaşanırken birden bire sosyal medyada ve basında emeklilik maaşlarının yüzde beşinin kesilmesi, sağlık hizmetleri katkı paylarının zamlanacağı, emekliye Ramazan ve Kurban Bayramında verilen bayram ikramiyelerinin kaldırılacağı yönünde ciddi haberler çıktı. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu yazılı bir açıklama yaparak böyle bir çalışma olmadığını duyurdu. Ama bizim bu yanıltıcı açıklamaya karnımız tok. Biz emekliler olarak bize verilen haklarımızı sonuna kadar savunuruz. Türkiye’nin de gündemine oturan tasarruf konusu hükümetin bir nabız yoklamasıdır. Biz DİSK Emekli - Sen olarak karamsar olmadık, bundan sonrada olmayacağız. SGK’nın,  “Böyle bir şey yok” açıklamasının neden yapıldığını biliyoruz. Bu durumun nedenlerini bildiğimiz için mücadelemiz daha da kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. SGK’nın açıklamasının aksine bir durum 13 milyon emekliyi harekete geçirecek ve emekliler edindikleri haklarını geri vermemek için mücadeleyi başlatacaktır. Gerekirse emekliler olarak haklarımızı almak için meydanlara çıkacağız. Tüm baskılara rağmen haklarımızı korumak ve hak ettiğimiz haklarımızı almak için mücadeleye kararlıyız” dedi.

Ogün İnal