İl Trafik Komisyonu, ilçe minibüslerinin 24 Şubat 2020 tarihinden itibaren Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne yolcu bırakmasına karar verdi. Karara göre yolcusunu hastaneye kadar bırakan minibüs, dönüşte ise yolcu alamayacak.

Geçen hafta Valilik başkanlığında toplanan İl Trafik Komisyonu’nda alınan kararla yeni düzenlemeye gidildi. Kararın alınmasında ilçelerden gelen hasta sayısı da dikkate alındı. Beldemiz semti önünde ring sistemi uygulanmaya başlanmasına rağmen vatandaş mağduriyeti yaşanmaması adına alınan karara göre ilçelerden gelen minibüsler Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne çıkabilecek. Karara göre ilçe minibüsleri yolcusunu hastaneye kadar bırakacak, ama dönüşte Troya Caddesi’ni kullanmayacak ve yolcu almadan Otogara dönecek.

“İlçe minibüsleri yolcu indirecek, ama Troya Caddesi’nde yolcu almayacak”
Kararı gazetemize değerlendiren Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Geçtiğimiz hafta İl Trafik Komisyonu toplandı. Valilik konuyla ilgili bir çalışma yaptı. İlçelerden gelen hasta sayıları da dikkate alındı. Yeniden bir karar alındı ve yeni bir düzenleme oldu. Buna göre mesela Ezine’den gelen bir ilçe minibüsü hastaneye çıkacak. Yolcu indirecek, ama dönüşte yolcu almadan otogara dönecek. Şehrin içine hiç girmeden ve Troya Caddesi’ni kullanmadan yolcu taşıyabilecek. Devlet Karayolları’nın yolunu kullanarak hastaneye gidecek. Bir önceki uygulamada şehir içi taşımacılığı yapıldığına ilişkin sıkıntılar vardı. Hastaların mağduriyet yaşadığı ile ilgili de konu gündeme geldi. Bu doğrultuda Valilik ve Emniyet çalışmalar yaptı, şimdi süreci takip ediyoruz. Kentkart verilerine baktığımızda 15 günde 1500’e yakın yolcu gelmiş. Ring hattını 1000 kişi kullanmış. Bu da günde 100-150 hasta demek. Bu durumda ring sistemine de gerek kalmaz. Hastalar direk hastaneye çıkacak” dedi.
Karara göre minibüsler sadece ilçelerden getirdikleri yolcuları indirerek, otogara intikal edecek. İl merkezinden ilçelere gidişlerde ise, Otogardan çıkış yaptıktan sonra D-200 ve D-550 Karayolunu kullanarak (Çevreyolu) sadece hastane duraklarından, kendi yolcularını alarak ilçe merkezlerine gidebilecek.

Mine Tarım