Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Aydeğer Rus turist potansiyelinin artırılması gerektiğini söyledi. Rusların Çanakkale’de Parion ve Troya’yı bildiklerini, Gelibolu’nun ise Ruslar için ayrıca önemli olduğunu söyleyen Aydeğer, turizm bileşenleri olarak önümüzdeki süreçte bu pazarı kazanmak için adımlar atılacağını kaydetti.

“Rus turistler bizim için önemli. Çünkü dünyadan en çok ülkemize turist olarak gelen ikinci ülke Rusya” diyen ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “Bölgemiz Rus potansiyelinde neredeyse hiçe yakın seyrediyor. Çanakkale için bu pazarı kazanmak gerekiyor” dedi.

Bolşevik Devrimi'nden sonra kaçan Beyaz Rusların yaklaşık 30 bininin Gelibolu'ya sığındığını hatırlatan Aydeğer, “O dönem içerisinde onların da kültürlerini yansıtan önemli bir şehir arz ediyor, Gelibolu İlçesi. Onlara ithafen bir anıt da var orada. Parion ve Troya yine onlar için aynı değerler. Bu çerçevede, özel bir şirketin organizasyonunda Rehberler Odası, TÜRSAB, ÇATOD ve diğer kamu paydaşları olmak üzere Rusya’dan gelen gazetecileri ağırladık. Amacımız bir sonraki etapta tur operatörlerini getirmek. Onlar için İstanbul, Kırklareli, Çanakkale, Çanakkale’de Parion ve Troya özellikle konuşuyorlar. Daha sonra Yalova üzerinden İstanbul’a geri dönüş olmak üzere bir kültür rotası planlıyor, bu da Çanakkale için bu pazarı kazanmak önemli bir şans” dedi.

Mine Tarım