Çanakkale’de yaptığı etkinlik, öğrencilere verdiği burslar ve yaptığı yardımlar ile takdir toplayan Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi “Okulum” Projesi Kapsamında Mardin İlinin Derik İlçesi Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerine yardım eli uzattı.
Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı yardım kolilerini hazırladıklarını belirten Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Belgin Akpınar yıl içerisinde ellerinden geldiği kadarı ile yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar yaptığı açıklamada,  “Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi olarak biz “ Okulum “ projesi adı altında doğu bölgemizde bulunan okullardan birine yardım yapmak istedik. Mardin ilimizin Derik İlçesi Namık Kemal İlköğretim Okuluna, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağı ayakkabısından giyimine, paltosundan iç giyimine kadar tamamen yeni eşyalar aldık. Bu eşyaları da bizim dernek üyelerimiz, sevgili dostlarımız yardım sever Çanakkalelilerin desteğini alarak satın aldık ve kolilerimizi hazırladık. Hazırladığımız kolileri bugün gönderiyoruz. Bize destek veren bütün yardımsever Çanakkalelilere, derneğimiz yönetim kurulundaki arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Allah bize kuvvet versin, daha nice okullara yardım ve destek vermeye çalışalım. Ayrıca önümüzdeki ay da “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ” dolayısı ile Çimenlik Kalesinde gece bir konser ve folklor oyunu gösterisi gerçekleştireceğiz. Türk Anneler Derneğinin Farkındalık korosu ve birde folklor ekibi var. Bu ekiplerimiz 50 yaş üstü annelerden  oluşuyor.  Bu yaklaşan etkinliğimize de tüm Çanakkalelileri bekliyoruz. Çanakkale için çok önemli olan 18 Mart’ta da hemen hemen on beş yıldır düzenlenen ve Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan kermesimiz var. Bu etkinliğimize de Çanakkale halkını katılıp bize destek olmalarını istiyoruz. Bu kermesten elde edeceğimiz gelir ile öğrencilere burs veriyoruz” dedi.

Ogün İnal