Geride bırakmak üzere olduğumuz Şubat ayının ilk haftasında Çanakkale’de sıcak günlerin ardından ani sıcaklık düşüşüyle birlikte dondurucu soğuklar yaşandı. Aralıklarla kar yağışı görülürken zaman zaman da sağanak yağışlar etkili oldu. Kent merkezinde hal böyleyken yüksek kesimlerde ve bazı ilçelerinde ise kar yağışı çok daha fazla etkili oldu. Çan, Yenice ve Lapseki ilçesinin dağ köyleri karla kaplandı. Meteorolojinin yen, hafta tahminlerinde ise Çanakkale ve ilçelerinde yağmur beklendiği görüldü. Sıcaklıklar da yeniden yükselişe geçecek.  Meteorolojinin 9 Şubat Pazar ve 13 Şubat Perşembe günlerini kapsayan 5 günlük hava tahmin raporuna tahminler şöyle yansıdı;
9 Şubat Pazar parçalı bulutu olacak. Sıcaklıklar en düşük  -1 en yüksek ise 7 derece olacak. Kent merkezinde durum böyleyken aynı gün bazı ilçelerde özellikle en düşük sıcaklıklar -6 derecelere kadar düşecek. 10 Şubat Pazartesi günü de parçalı bulutlu hava etkisini sürdürecek. Sıcaklıklar en düşük 1 en yüksek 12 derece hissedilecek.
11 Şubat Salı günü ise yağmur bekleniyor. Şehir merkezi ve tüm ilçelerde aralıklarla sağanak yağışlar görülecek. Yağmur ile birlikte hava sıcaklıklarında artış olacak. Sıcaklıklar en düşük 7 en yüksek ise 15 derece olacak. 12 Şubat Çarşamba günü de yağmurlu geçecek. Sıcaklıklar en düşük 8 en yüksek ise 14 dereceler seviyesinde seyredecek. Yağışlar bir önceki gün gibi kent merkezinde ve tüm ilçelerinde etkisini gösterecek.
13 Şubat Perşembe günü yağmur etkisini kaybedecek ve hava yeniden açacak. Hava sıcaklıklar en düşük 5 en yüksek 14 derece olacak.