Barbaros Mahallesi Ceviz Sokak’ta yer alan Happy Feet Baby Spa Merkezi Çanakkale’de ilk ve tek bebek spa merkezi olarak açıldı. Deneyimli ve özverili kadrosuyla 0-12 ay bebeklere hizmet veren merkezde bebekler masaj olduktan sonra,  jakuzide yüzdürülüyor.
Happy Feet Baby Spa Merkezi’ni sahibi Tekmile Sevil Bilgiç, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bebek masajı ve masaj sertifikasını aldıktan sonra Çanakkale’nin eksikliğini fark ederek bebek spa merkezini açmaya karar verdiğini ifade etti. Bilgiç, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurstan 312 saatlik masaj ve uluslararası geçerliliği olan bebek masajı belgem var. 3 yaşında oğlum var onu götürmeyi çok istemiştim fakat Çanakkale de böyle bir merkez yoktu, bu merkezi açmak için oğlumun biraz büyümesini bekledim ve doğru zamanda doğru yeri bulduğumda merkezimi açmak için kolları sıvadım. Boyasını çerçevesini anne emzirme koltuğunu hepsini bir anne olarak seçtim.  Merkezim için ince eleyip sık dokudum kendi evladıma kullanmadığım hiçbir şeyi merkezime gelen bebeklere kullanmıyorum. 0-12 ay bebeklere hizmet veriyoruz.  Neden 12 çünkü bebekler 12’ci aydan sonra yürümeye başladığı için onları jakuzilerde tutmak oldukça zor ve 12’nci aya kadar bebeklerle yapılacak aktiviteler yok denilecek kadar az olduğu için 0-12 aya hizmet veriyoruz” diye konuştu.

“Hijyen önemli”
Konuşmasına devam eden Bilgiç , “Hijyen bizim ilk önceliğimiz her bebek için artıcıdan gelen su ile dolduruluyor ve seans sonrası boşaltılıyor bebeklere özel hipoalerjenik vegan temizleyicilerle temizlenip sonraki senansa hazırlanıyor.  Merkezimiz 3 bölümden oluşuyor geniş ve ferah jakuzili odamız büyük bir karşılama alanımız aynı şekilde oldukça geniş bebek bakım odamız mevcuttur. Merkezimize gelirken sadece ebeveynlerimizden bebeklerinin günlük bakım çantalarını getirmelerini istiyoruz.  Çünkü merkezimizde boyun simidi bebeğin kilosuna uygun mayo bez bebeklere özel en temiz içerikli bebe yağı kremi ve pişik kremi havlu mevcuttur. Aynı zamanda merkezimizde tartı ve ateş ölçerimizde mevcuttur. Neden bebek spası bu kadar önemli, çünkü bebekler anne karnında yüzmeye alışkın oldukları için hiç yabancılık çekmiyorlar. Yararları da saymakla bitmez bebeğin sudaki direnci ile kas iskelet sistemi gelişir uykunun düzene girmesi kolaylaşır. Dolaşım sindirim solum sistemi düzelir. Kolik sorunlarını düzene sokar. Bağımsızlığı ve öz güveni destekler. Hidroterapili Floating sonrası Bebek Masajı uyguluyoruz masajın ne gibi yararları var derseniz; Bebeğinizi yatıştırır ağlamasını azaltır. Bebeğinizin kas koordinasyon ve esneklik gelişimine yardımcı olur. Sindirime destek olur ve kolik, gaz ve kabızlığın hafifletilmesine yardımcı olur. Bebeğinizin gece uykusuna alışma ve daha derin alışma sürecini destekler. Burun tıkanıklığı ve diş çıkarma ağrısını azaltır. Vücut farkındalığı gelişir. Hem sizin hem de bebeğinizin rahatlamasına ve sakinleşmesine yardımcı olur. Merkezimizde toplam 1 saat geçiriyor ailelerimiz 20-30 dakika arası hidroterapi  10-15 dakika arası bebek masajı  yapıyoruz. Bebek masajını ebeveynlerimizin isteği doğrultusunda model bebek üzerinde de gösterebiliyoruz” dedi.

Dilvin Altıkardeş