Başbakan Eski Yardımcısı Enerji ve Tabii kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer “Baba Ocağım “dediği Demokrat Parti il örgütünü ziyaret etti.

Ersümeri ziyarette Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan ve Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı  Ercan Uyar, Demokrat Parti Merkez Karar Kurulu üyesi Nursevil Aşık, Doğruyol Partisi eski il Başkanlarından Mehmet Ünal, Zafer Güneş ve partililer karşıladı. Ziyarette konuşma yapan Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan, “Demokrat Parti, Anavatan Partisi İle Doğru Yol partisi birleşmesinden oluşmuştur. Demokrat partinin tüzüğünde 3 önemli madde vardır bular,  Demokrasiyi korumak, Cumhuriyete sahip çıkmak ve Atatürk ilke ve inkılaplarını devam ettirmemektir.  Siyasi Partiler Devleti Yönetmek için kurulmuş kurumlardır. Demokrat Partide Türkiye Cumhuriyetini yönetmek için kurulan bir siyasi partidir. Türkiye Cumhuriyetini şuan yöneten siyasi parti olan AK Partinin, Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerine aykırı olarak hareket ettiğinden dolayı ilk yapılacak seçimlerde bu ülke yönetiminden uzaklaştırılmalıdır. AK Parti görevde bulunduğu süre içerisinde devletin bütün kurumlarını çökeltmiştir. AK Parti eğitimde sürekli yanlış politikalar uygulamıştır. AK Parti uyguladığı politikalar ile eğitimi çökeltmiştir. Yargı çökmüştür. AK Parti Yargıyı ele geçirmiş ve herkesi susturmuştur. AK Parti Üniversiteleri susturmuştur, Sendikaları susturmuştur. Baroları susturmuştur, Sivil Topluk Kuruşlarını susturmuştur. AK Parti Hükümeti Türkiye Cumhuriyetini bir suskunluk içerisinde yaşamaktadır. AK Parti ekonomiyi batırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti borç batağındadır. AK Parti Tek adam rejimini getirerek her konuda hesap vermeme dönemini de başlatmıştır. Seçmen sığınacak liman arıyor. Seçmenin aradığı liman Merkez Sağ’dır. Merkez sağında adresi Demokrat Partidir.” dedi.

“Türkiye’ de merkez sağ, demokrasisinin çimentosudur”
Babacan’ın konuşmasının ardından ziyaret ve genel gündem ile ilgili açıklamalar yapan Ersümer  Demokrat partinin Türk siyasetindeki önemli rolü hatırlatarak, “ Demokrat Parti benim için baba ocağıdır. Rahmetli babalarımızın el ele sırt sırta verdikleri 1946’ da o günkü hükümeti “ Yeter Artık Dur “ dedikleri bir günde ortaya çıkmış, vatandaşımızın, milletimizin bağrında yer almış, çok önemli hizmetler yapmış, Türkiye’ nin çok partili demokrasiye geçişinin bütün kural ve kaidelerini koymuş, daha sonrada millete hizmet edebilmenin çok güzel örneklerini vermiş vatandaşla bütünleşen bir partidir. İl Başkanımız Nail Babacan’ın aktardığı düşüncelerine katılıyorum. Gerçekten de Türkiye maalesef, yurt içinde, yurt dışından oradan oraya savrulmaktadır. Türkiye’ nin bu kötü gidişine dur diyecek, yine aynı dönemlerde yaşandığı gibi yüreği ile bileği ile ortaya çıkacak, bu yanlışları yüksek sesle dile getirecek insanlara, partilere gerçekten ihtiyaç var. Ben her zaman söyledim Türkiye’ de Merkez Sağ Türkiye’ nin demokrasisinin çimentosudur. Türkiye’ de bu Merkez sağ çimentosunu yeniden bir araya getirip güçlü kılabilirsek, ben eminim ki Türkiye için bir açılım olacaktır. İnsanların gönül rahatlığı içinde oy verebilecekleri bu değişimi demokrat parti değişim partisidir, bu değişimi bu dönüşümü sağlayabilecek bir parti olarak görülecektir “dedi.

Ogün İnal