Elazığ ve çevresinde yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye’den Elazığ ve Malatya’ ya yardım yağmaya devam ediyor. 
Yardımlar artık AFAD yönetiminde kabul edilip dağıtılırken CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan Çanakkaleli belediyelerin deprem bölgesinden gelecek ihtiyaç listesine göre yardım yapmak için beklediklerini söyledi.

Güneşhan Malatya CHP il başkanının verdiği bilgiye göre hayvan yemi ihtiyacının da üst düzeyde olduğunu öğrendikleri ve bu ihtiyaca cevap vermek için çalışma başlattıklarını söyledi. Güneşhan konu ile ilgili olarak, “Ben birçok il Başkanımız ile Elazığ’a yapılan yardımlar ile ilgili görüştüm. Yardım konusunda neler yapıyorlar diye. Elazığ İl Başkanımız ile yaptığım görüşmede Türkiye’nin her yerinden yoğun bir şekilde malzeme yardımı olduğunu, bu nedenle de büyük bir kargaşa olduğunu söyledi. Görüşmemizde nelere ihtiyaçları olduğu konusunda Elazığ İl Başkanımız  “Bizden ihtiyaç olan malzeme listesi için haber bekleyin” dedi. Çanakkale’ de bulunan diğer CHP’li belediyelerimiz de yardım yapmak istiyorlar. Dün Malatya İl Başkanımız aradı. Hayvan yemi olursa dediler çok iyi olur dediler. Deprem bölgesindeki köyler de çok sayıda dam da yıkılmış. Damlarda bulunan hayvanlar kurtarılsa da yemler enkaz alında kaldığı için hayvanlar yemsiz kalmışlar ve yem bulunamıyormuş. Bu nedenle hayvan yemi talepleri oldu. Bizde hemen Biga Yem fabrikası ile bir görüşme yaptık. Onlar talepler doğrultusunda bir maliyet çıkaracaklar bizde yardımda bulunacak olan belediye başkanlarımız ile konuyu görüp hazım olan yardım konusunu yerine getireceğiz” dedi.

“AFAD ile iletişim halindeyiz”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Çanakkale Belediyesi olarak yardım yapacaklarını, ancak yardım yapılacak ihtiyaç maddelerinin belirlenmesi ile ilgili olarak AFAD ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Ben Çanakkale Belediye Başkanı olarak Elazığ ve Malatya Belediye Başkanları ile görüştüm. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi sundum. Bir ihtiyaçları varsa haber vermelerini istedim. Öteki türlü aynı cins yardımlar yığılıyor, kaos oluyor. Yardımlar ziyan oluyor. Yardımlar ihtiyacı olmayanların eline geçiyor. Bu yardım konusu mutlaka çok iyi denetlenmeli. Tabii ilk etaplı iyi niyetli belediyelerimiz acil durum olduğu için yardım gönderdiler. Depremden etkilenen bölgelere yardım konusunda Çanakkale Belediyesi olarak AFAD ile işbirliği içerisindeyiz. Yardım malzemelerinin cinsi konusunda sürekli AFAD ile iletişim halindeyiz” diye konuştu.

Dilvin Altıkardeş