İçişleri Bakanlığı tarafından arsası verilen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeneği tahsis edilen ve İl Özel İdaresi tarafından Barbaros Mahallesi Dardanel Spor Tesislerinin yanında yapımına başlanan Çanakkale Gazi Evi inşaat çalışmaları sona erdi.

Çanakkale Gazi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi 4.500 metrekare inşaat alanına sahip 13.035.417, 00 TL proje bedelli Çanakkale Gazi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi standartları yüksek, boğaz manzaralı, 40 odalı,  restoran ve kafeteryası olacak biçimde planlandı. Türkiye’nin diğer illerinden şehitliklerimizi ziyaret etmek üzere ilimize gelen gazilerimiz ve şehit yakınlarımızın rahat ve konforlu bir ortamda kalmaları için yapılan Gazi Evi Rehabilitasyon Merkezini açılıyor. Çanakkale Gazi evi ve Rehabilitasyon merkezi hakkında bilgiler veren Çanakkale İl Özel İdaresi Sekreteri Abdullah Köklü, “Çanakkale Gazi ve Rehabilitasyon Merkezi İnşaat çalışmalarımız sona erdi, mobilyalar ve binanın içinde bulunan eşyalar da hazır hale getirildi. Bina içerisinde ufak tefek çalışmalar yapılıyor. Gazi evinde çalışmalar neredeyse bitti diyebiliriz. Ancak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirli standartları var. Bakanlıktan ilgili kişiler gelip standartlara ve kendi prosürdürlerine bakacaklar, ondan sonra ‘uygundur, hizmet vermeye başlayabilir’ diyecekler. Tabii bu da belirli bir süre alacaktır” dedi. 

Tüm çalışmaları tamamlanan Çanakkale Gazi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışının 18 Mart’ ta yapılabileceği gelen bilgiler arasında. 

Ogün İnal