Çanakkale - Ankara, Ankara- Çanakkale seferlerinin haftada 7 günden 4 güne indirilmesi Çanakkalelileri oldukça zora soktu.
Uçak sefer sayısının düşmesinin fiyatları arttırdığına dikkat çeken Anadolu Jet Çanakkale Acentası sahibi Zafer Güneş milletvekillerinin devreye girmesini istedi. Güneş, “Anadolu Jet’in Çanakkale seferlerini 7 güne çıkarması bana göre mecburidir, Çanakkale milletvekilleri bu konunun üzerinde durmalıdır. Aynı şekilde Çanakkale- İstanbul, İstanbul- Çanakkale seferleri de haftada üç gündür ve yeterli değildir. Hem Ankara,hem İstanbul seferlerinde Çanakkale geliş saatinin sabah 08.00 olması da Çanakkale’ ye yolcu gelmesine mani olmaktadır. Yetkililer bu konulara çok dikkat etmelidir” dedi. 

Gazetemize yaptığı açıklamada Güneş, “Seferler 4 güne inince yoğun talepten dolayı uçak doluluk oranı arıtınca buna bağlı olarak bileti fiyatları da ciddi derecede artıyor ve Çanakkaleliler bu konuda mağdur oluyor. Eğer Ankara uçak seferleri 7 güne yayılmış olsaydı Çanakkalelilerin ucuz bilet alma şansları vardı. Bu konuyu seyahat acenteleri olarak defalarca dile getirmemize rağmen kimsenin ilgilenmemesi, kimsenin bu konunun üstüne gitmemesi Çanakkale halkını zora düşürmüştür. Çanakkale gibi bir turizmde önemli bir şehrin uçak ile ulaşımı da haftanın 7 günü uygun olan saatlerde yapılmalıdır. Burada en büyük görev Çanakkaleli siyasetçilere ve özelliklede iktidar partisi milletvekillerine düşmektedir. Bu konu ile ilgilenilmemesi son derece üzücü bir olaydır. Çanakkale 4 günlük uçak seferi olan bir şehir olmaya layık değildir. Anadolu jet haricinde diğer özel havayolları şirketleri yeni hava alanını maliyetler nedeni ile kullanamamaktadır ve iç hat seferlerinden çekilmişlerdir. Anadolu Jet’in Çanakkale seferlerini 7 güne çıkarması bana göre mecburidir, tekrar söylüyorum Çanakkale milletvekillerinin bu konunun üzerinde durmalıdır. Aynı şekilde Çanakkale- İstanbul, İstanbul- Çanakkale seferleri de haftada üç gündür ve Çanakkale yeterli değildir. Hem Ankara hem İstanbul seferlerinde Çanakkale geliş saatinin sabah 08.00 olması da Çanakkale’ ye yolcu gelmesine mani olmaktadır. Yetkililer bu konulara çok dikkat etmelidir” ifadelerini kullandı.

Özel Haber: Ogün İnal