Dernek yönetim kurulu kararı ile oluşturulan topluluklardan biri olan Tiyatro Topluluğu, Hasan Sami Er yönetmenliğinde çalışmalarına başladı. Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğunun üyesi olan tecrübeli tiyatro oyuncusu Hasan Sami Er’in yönetmenliğinde çalışmalarına başlayan topluluk, bahar aylarında sahneye koyacağı oyunlarıyla ilk kez tiyatro severlerle buluşacak.  Çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden toplulukta 3 kadın ve 6 erkek oyuncu bulunuyor.
 
Meslek liseliler yeni kurdukları topluluklarıyla sosyal ve kültürel alanda faaliyetlere başlayarak Çanakkale’de tiyatro yapan grupların arasında ÇEMLİSDER Tiyatro Topluluğu olarak yerini almış oldu.

Bu konuda konuşan oyunun yönetmeni Hasan Sami Er, “Oyunumuzu bir aksilik olmazsa Dünya Tiyatrolar Haftası olan 27 Mart’ta sahnelemek istiyoruz. Tüm çalışmalarımızı ona göre planladık. Bu sene müracaat edenlerle birlikte çıktığımız bu sanat yoluna, önümüzdeki senelerde sayımızı daha da artırarak devam edeceğimize inancım tamdır. Oyuncularımız tüm samimiyetleri ve çalışkanlıklarıyla tiyatroyu sahiplenmiş durumdalar. Çıktığımız bu yolda başta Dernek Başkanımız Ahmet Özel ve Yönetim Kurulunun bizlere verdiği destek olmak üzere, oyuncularımıza buradan teşekkür ederim. Meslek Lisesi Mezunları olarak derneğimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” dedi.
 
Dilvin Altıkardeş