Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı TBMM’deki makamında ziyaret etti.
 
Milletvekili Bülent Turan, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bozcaada’mız turizm cenneti olmasının yanı sıra güzellikleriyle bizlerin sahip çıkması gereken önemli bir ilçemiz. İlçe Başkanımız ve teşkilatımızla her fırsatta Bozcaada’mızın sorunlarını istişare ediyoruz. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldik. Belediye başkanıyla adamızın su sorununu çözüme kavuşturacak SUKAP projesi başta olmak üzere bir çok konuyu değerlendirdik. Proje daha az enerji ile daha çok su verilebilecek. Projenin yaklaşık bedeli olan 18.000.000 TL'nin %50'si SUKAP kapsamında hibe olarak alınacak. Adamıza hayırlı olsun. Alt yapısı ve depoları yenilenerek patlama gibi sorunların yaşanmasının büyük oranda önüne geçilecek. Turizm bölgesi olan adamızsa otellerde yaşanan su sorunları da bu yatırımla azalacak. Çanakkale’mizin ilçelerine yapılacak yatırımları siyasi parti ayrı gözetmeksizin tüm dinamikleriyle beraber planlıyoruz. SUKAP projesinin hayata geçmesinde emeği olan İlçe Başkanımız Burak Aktan’a ve Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’a teşekkür ederim” dedi.

“TURAN'IN OLUMLU YAKLAŞIMI VE GİRİŞİMLERİ İLE PROJE ONAYLANDI”
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da konuyla alakalı şu paylaşımı yaptı; “Bozcaada ve sorunları ile ilgili verimli bir görüş alışverişi esnasında üzerinde uzun yıllardır çalışılan, adanın ciddi problemlerinden biri olan ve tüm dosyanın tamamlanarak İlbank Genel Müdürlüğü tarafından son onay aşamasında olan Bozcaada İçme Su Hatları Kesin Projesi'nin onayı için Sayın Bülent Turan'dan ada halkı adına destek istedi. Sayın Bülent Turan'ın olumlu yaklaşımı ve girişimleri ile proje onaylandı. 1980'li yılların başında yapılan ekonomik ve işletme ömrünü doldurmuş, sürekli olarak %40'a ulaşan kayıp kaçağa sebep olan mevcut içme suyu hatlarının yenilenebilmesi Ekim 201’4te Bozcaada Belediyesi ve İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma ile Bozcaada İçmesuyu Kesin Projesi için proje çalışmaları tamamlanmış, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izinler alınmış, yaklaşık maliyet çıkarılmış ve İlbank tarafından ihale ve imalata uygun hale getirilmiştir. Bu proje ile adamıza içme suyu sağlayan anakara Taştepe kuyularından deniz hattının başlangıç noktasına kadar olan 20 km'lik bir bölümü asbest isale hattı ile ada merkezinde bulunan 25 km'lik içme suyu dağıtım şebekesinin su temininde bir kesinti olmadan değiştirilmesi planlanmıştır. Aynı zamanda mevcut su depolarının yeri ve kapasitesi değiştirilerek enerji tasarrufu ve ada içinde basınçlı su sağlanacaktır. Projenin yaklaşık bedeli olan 18.000.000 TL'nin %50'si SUKAP kapsamında hibe olarak alınacak -9.000.000 TL- kalan %50 ise 20 yıllık sürede İlbank'a ödenecektir. Bozcaada İçmesuyu Kesin Projesi'nin İlbank'tan onaylanarak hayata geçmesinde büyük emeği olan Çanakkale AK Parti Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan başta olmak üzere İlbank yetkilileri ve tüm emeği geçenlere kurumumuz ve Bozcaada halkı adına teşekkürlerimizi sunarız.”
 


Kaynak: Haber Merkezi