Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram 6 Ocak 2020 tarihinde sosyal medyada doğalgaz ile ilgili bir açıklama yaptı. Bayram açıklamasında, önceki Belediye Başkanı Mehmet Ali Şahin’in doğalgaz için topladığı imzalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Sevgili Ayvacıklılar yıllarca sizlere doğalgaz gelecek diyerek imza toplayan eski başkan Sayın Mehmet Ünal Şahin bu imzaları hiçbir zaman doğalgaz için kullanmamış, 15 yıllık meclis kararların da doğal gaz İçin alınmış hiç bir meclis kararı bulunamadı. Ayvacık halkına duyurulur, bugün itibariyle doğal gaz için meclis kararı alınıp gerekli başvuru yapılmıştır” demişti, yanlış anlaşıldığını kaydeden Başkan Bayram konuya açıklık getirdi.

Yeni bir açıklama yaparak durumu değerlendiren Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, “Değerli Ayvacık halkı, son günlerde sosyal medyada doğal gaz ile ilgili paylaştığım bir duyuru hakkında kamuoyunda oluşan yanlış bilgilendirmelere açıklık getirmek istiyorum. Doğal gaz başvurusu için meclis kararı olması gerektiğini önceki dönemlerde hiçbir meclis kararı alınmadığını söyledim. Bu söylemlerim çarpıtılarak doğal gaz başvurusu yapılmadı şeklinde algılandı” dedi.

Bayram açıklamasının devamında ise, “Belediyeler için doğalgaz başvurusunda Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin Dördüncü bölüm Madde 70’in c) ‘’Genişlemeye konu bölgede belediyelerin olması halinde belediye meclis karar / kararlarının olumlu olması kaydıyla dağıtım bölgesi Kurul tarafından uygun bulunması halinde ihale edilmeksizin genişletilir ve bu genişlemeye ilişkin lisans tadil işlemleri yapılır’’ denmektedir.  Önceki başvuruda görüyoruz ki başvurunun meclis gündemine gelmediği dolayısıyla başvuruda meclis kararının olmadığı sonucunda da dilekçe vermekten öteye geçmediği görülmüştür. Yasa ve Yönetmeliklerden habersiz yapılan başvurunun ne kadar ciddiyetsiz hazırlandığı ortadır. 06.01.2020 tarihinde aldığımız meclis kararımız ile süreci yönetmeliğe uygun olarak başlatmış bulunmaktayız. Sosyal medyada sahte hesaplar ve maksadını aşan yorumlarla şahsımı ve makamı küçük düşürmeye yönelik iftiralara karşı yasal süreci başlattık. Siz değerli Ayvacık halkına yalan beyanda bulunmadığımı çalışmalarımızı yasa ve yönetmelikler kapsamında sürdüğümüzü belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Dilvin Altıkardeş