ÇOMÜ’DE YEMEKHANE ÜCRETİNE ZAM GELDİ

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde yemekhane ücretine zam geldi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde yemekhaneye yapılan zamlarla ilgili öğrenci sendikaları tepki gösterdi.
Öğrenci Sendikası Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Meclisi tarafından yapılan açıklamada, “İndirimli yemek hakkımızın tek öğün olması yetmezmiş gibi, tek öğünümüze de zam yapan okul yönetimi ‘Ekonomik krizi fırsata çevirerek’ öğrencinin cebine göz dikmektedir. Müşteri değil, öğrenciyiz” denildi.

Ekonomik krizi öğrencilerin üzerine yükleme girişimlerine bir yenisi daha eklendi. ÇOMÜ’de 2.75 TL olan yemekhane ücreti 3.25 TL çıkarıldı. Öğrenciler bir öğün daha yemek yemek isterse bu defa da 10 TL ödeyecek. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde öğrencilerin sadece tek öğün olan indirimli yemek hakkına da zam yapıldı. Zamla birlikte 2.75 Türk Lirası (TL) olan yemek ücreti 3.25 TL oldu.
Konuyla ilgili Öğrenci Sendikası Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Meclisi tarafından yapılan açıklamada, “İndirimli yemek hakkımızın tek öğün olması yetmezmiş gibi, tek öğünümüze de zam yapan okul yönetimi ‘Ekonomik krizi fırsata çevirerek’ öğrencinin cebine göz dikmektedir” denildi. Açıklamada tüm öğrenciler, hakları için ortak mücadeleye çağrıldı. Açıklamanın tamamı şöyle: "Çanakkale 18 Mart Üniversitesi yemekhane fiyatlarında zamlarla birlikte ilk öğünün 2.75’ten 3.25’e çıkarıldığını, sözde ikinci öğün fiyatının ise 10 TL olarak belirlendiğini öğrendik. İndirimli yemek hakkımızın tek öğün olması yetmezmiş gibi, tek öğünümüze de zam yapan okul yönetimi “ekonomik krizi fırsata çevirerek” öğrencinin cebine göz dikmektedir. Kredi borçları, pahalı ders araç gereçleri, yurt/ev kiraları, el yakan faturalar derken üniversite hayatımız öğrenci işçiliğe döndü, okullarımızda müşteri muamelesi görüyoruz, sıra arkadaşlarımız intihar ediyor. Okullarımızda ucuza yemek yemeyi de, iyi bir geleceği de hepimiz istiyor ve dillendiriyoruz ancak taleplerimiz için bir araya gelir hep bir ağızdan söylersek onları mümkün kılabiliriz. Tüm sıra arkadaşlarımızı haklarımız için birlikte mücadeleye davet ediyoruz."

Dilvin Altıkardeş