İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında Ayvacık’ta köylerde yapılması planlanan eko turizm ve Lapseki ilçesindeki Res projeleri gündeme geldi.
Açılış ve yoklamanın ardından sekiz maddeden oluşan mecliste eko turizm konusu fikir ayrılığı yarattı. Ayvacık Balabanlı Köyü Çatalca Mevkii’nde 13 parsel için hazırlanan ve apart otel amaçlı kullanılacak imar planının görüşülmesi sırasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eceabat Meclis Üyesi ve İmar ev Bayındırlık Komisyonu Başkanı Halil Duymaz’dan itiraz geldi. Son yıllarda köylerde tarımı teşvik etmek yerine eko turizme yönelme konusunda bir artış olduğuna dikkat çeken (CHP) Eceabat Meclis Üyesi ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Halil Duymaz, “Köylerde tarım yapmak yerine neden eko turizm olarak alanları değerlendiriyoruz?” sorusunu yöneltti.

Meclisin gündem maddeleri arasında Ayvacık İlçesi Balabanlı Köyü Çatalca Mevkii 133 ada 13 parsel için hazırlanan Turizm Alanı (Eko Turizm) amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve “Apart Otel” amaçlı 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planını ve yine Ayvacık İlçesi Akçın Köyü Büngüldek Mevkii 240 ada 4 parsel için hazırlanan Turizm Alanı amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve “Apart Otel (Eko Turizm) Alanı” amaçlı 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı görüşüldü. Lapseki İlçesi Yaylalar Karaömerler Kızıldam Köyü sınırlan içinde hazırlanan “Enerji Üretim Alan, (REST amaçlı 1/5.000 ölçekli İlave Nazım İmar Plan, ve “Yenilenebilir Enerji Üretim Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı amaçlı 1/ 1 000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Değişikliği ile madde de oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Dilek Akşen