Şiddetli Poyraz fırtınası Çanakkale’ de hayatı olumsuz etkiliyor. Şiddetli Poyrazj Fırtınası Çanakkale’nin çeşitli bölgelerinde bulunan metruk  binaların altı ve çevresinde de tehlike yaratıyor.

Şiddetli poyraz nedeni ile metruk binalardan kopan parçalar binaların yanına ve altına düşerek hem vatandaşlar için, hem de bina altına ve çevresine park edilen otomobiller için tehlike oluşturuyor.

Fevzipaşa Mahallesi 1. Nolu Büyük Camii sokakta bulunan bir metruk binadan şiddetli Poyraz fırtınası nedeni ile kopan tuğla ve parçalar Tahsin Avcı’ ya ait fiat marka 17 AAZ 545 plakalı otomobilin üzerine düştü. Metruk binadan düşen tuğla otomobilin ön camını patlatırken otomobilin sürücü yan aynası ve kopartasıda büyük zarar gördü. Otomobilin sahibi Tahsin Avcı, “Bankaya para yatıracaktım. Bankalara yakın olduğu ve boş olduğu için otomobilimi bu metruk binanın altına park ettim. Bankaya gidip para yatırdım. Aradan geçen toplam süre 10 dakikayı bulmaz. Geldiğimde otomobilimi bu halde gördüm. Şiddetli rüzgar nedeni ile metruk binadan kopan tuğla ve parçalar otomobilimin üzerine düşmüş. Otomobilim henüz 3 bin kilometrede” dedi. Olayın ardından Çanakkale Belediyesi ekipleri metruk binadan şiddetli poyraz fırtınası nedeni ile tuğla düşmesi ve duvarların yıkılmasına karşı önlem alındı.

Ogün İnal