Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ve Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Bayraktar’ın girişimleri sonucunda Tarım Kooperatiflerinde sertifikalı tohum kullanan çiftçilerin faizlerinin yüzde 3,5’e kadar indirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Bunun yeterli olmadığını kaydeden Pehlivan, çiftçinin üretime yönlendirilmesi için ise faizlerin silinip, çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılması, özel bankaların da faiz indirimine gitmesi gerektiğini söyledi. 

Gelişmeleri gazetemize değerlendiren Başkan İsmail Pehlivan, “ Ziraat Bankası tarımsal kredi bitkisel üretim ve traktör kredilerini tabela faiz oranı yüzde 12 den, yüzde 9'a sübvanse ile birlikte faiz oranları yüzde 4.50 kadar indirildi. Bu indirimler ciddi oranlarda yapılmıştır. Bu konudaki girişimleri için Başkanımız Şemsi Bayraktar’a ve Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a teşekkür ederiz” dedi.
Öte yandan çiftçinin borç batağında olduğunu kaydeden Başkan Pehlivan, “ İkinci beklentimiz faizlerin silinip, çiftçi borçlarının tekrar yapılandırılmasıdır. Çiftçiyi üretime yönlendirmek için bu şarttır. Üçüncü beklentimiz de özel bankaların da, ivedilikle devlet bankaları gibi faiz indirimine gitmesi gerekir” diye konuştu.

Altuğ Acer