Vatan Partisi Çanakkale il Başkanlığı Tarafından Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında Toplantı Salonunda düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı’nda konuşma yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan kurtulabilmesi için üretim yapması gerektiğini söyledi. Perinçek, “Türkiye bir çıkmaza girmiş durumda. Bu borçla Türkiye’nin yürüyebilmesi mümkün değil. Türkiye’nin önünde bu durumdan kurtulma ile alakalı iki çözüm yada iki yol yok, tek bir çözüm var.  Türkiye’nin sıcak para bularak, dışarıdan borçlanarak çarkı çevireceği dönem geride kaldı. Tek bir seçenek var üretim ekonomisi inşa etmek” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perincek il il dolaşarak gerçekleştirdikleri “ Üretim devrimi Kurultayı" için Çanakkale’ ye geldi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi odası Toplantı salonunda gerçekleştirilen Üretim Devrimi Kurultayı’na çok sayıda partili ve davetli katıldı. Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanı Aykutalp Avşar kurultayın açılış konuşmasını yaparken, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek kurultayda yaptığı konuşmada Türkiye’nin içinde bulunduğu büyük ekonomik sıkıntıdan üretim devrimi yaparak kurtulabileceğini söyledi.

“TÜRKİYE’ NİN ÖNÜNDE TEK BİR ÇÖZÜM VAR ÜRETMEK”
Perinçek konuşmasında, “Üretim Devrimi Kurultaylarını yapıyoruz. Nevşehir, Kayseri’den başladık, Adana, Mersin, Gazipaşa, Anamur,  Antalya, İzmir, Balıkesir, Bursa, Manisa, Nazilli, Isparta,  Çorum yani Türkiye’nin dört bir yayında, Orta Anadolu’ da, Marmara ve Akdeniz’ de Üretim Devrimi Kurultayları yaptık. Bu kurultaylarda Çiftçilerimizle, işçilerimizle küçük ve orta sanayicilerimizle, büyük sanayicilerimizle buluşup, görüştük. Onların sorunlarını dinledik ve sorunlarının çözümlerini anlattık. Tüm bu kesimlerin ortak söylediği iki kelime var, ‘Böyle Gitmez’. Çalışan ve üreten kesim, herkes ‘Böyle Gitmez’ diyor. Gelinen noktada rakamlara baktığımızda aslında rakamlarda herkesin söylediği “ böyle gitmezi “anlatıyor. Türkiye 1980’ den buyana sürdürdüğü borçlanma ekonomisin sonucunda 500 Milyar Dolara dayanan dış borç yükü altında. Bu milli gelirimizin büyük bir kısmını ifade ediyor. Dünya standartlarında Türkiye dış borcunu ödemekte ciddi sıkıntılar çeken ilk 2-3 ülke arasında görülüyor. Bu arada dış ticaret açığımızda son iki yılda biraz düşmekle beraber hala  40 – 50 milyar dolar civarında. Türkiye bir çıkmaza girmiş durumda. Bu borçla Türkiye’nin yürüyebilmesi mümkün değil. Türkiye’ nin önünde bu durumdan kurtulma ile alakalı iki çözüm yada iki yol yok, tek bir çözüm var.  Türkiye’ nin sıcak para bularak, dışarıdan borçlanarak çarkı çevireceği dönem geride kaldı. Türkiye’ nin önünde tek bir seçenek var üretim ekonomisi inşa etmek. Türkiye önümüzdeki dönem büyük bir karar verecek. Türkiye büyük bir çözümün, büyük bir kararın eşiğindedir. Bu kararı verecek hükümet ve siyasi partilerde bu kapsamda yeniden şekillenecektir. Bu bekleyip hep beraber göreceğiz.” dedi.

“HEM ÜRETECEĞİZ HEM İSTİHDAN SAĞLAYACAĞIZ “
Kurultayda konuşma yapan Ezine Gıda ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok Çanakkale’nin bir tarım kenti olduğunu Ezine Gıda İhtisas OSB’sinin de tamamen üretimi arttırmak amaçlı kurulduğunu ifade ederek Ezine Gıda İhtisas OSB’si ile hem üretim yapacaklarını, hem de istihdam sağlayacaklarını söyledi. Ezine Gıda OSB’sinin büyük bir hızla ilerlediğini de sözlerine ekleyen Altınok Çanakkale bu proje ile daha fazla üretecek” dedi.  Altınok konuşmasında şu cümlelere yer verdi : “ Türkiye’de üretimde organize sanayi bölgeleri çok önemli. Farklı alandaki OSB’ler Türkiye’ de üretimi ciddi katkı sağlamaktadır. Şu anda 332 adet, bizim Ezine Gıda İhtisas OSB’ si ile birlikte yapımı devam eden OSB’ler mevcut. 60 ila 80 bin arasında istihdam sağlıyor OSB’ler. Umuyorum ki OSB’lerin sayısı artar ve bununla birlikte üretimde katkıları daha fazla olur. Ezine Gıda İhtisas OSB’si 1 milyon 360 bin metrekare alanda kuruluyor. Yapımı fiilen 2016 yılında başlayan OSB, onurla ve gururla söylüyorum ki Türkiye’nin en hızlı ilerleyen OSB’ si. Altyapısı yüzde 70 oranında tamamlanan OSB’ de 2020 yılında çalışmalar daha da hızlanacak.2021 olan sözleşme süresinden önce Ezine Gıda İhtisas organize Sanayi Bölgesini bitirmeyi, üretim ve istihdama katkı sağlamasını hedefliyoruz” dedi
Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanlığı tarafından organize edilen Üretim Devrimi Kurultayı’nda Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün, Ziraat Mühendisi Musa Uzun ve Zeytin üreticisi Behçek Soydan  da üretim konulu konuşma yaptılar.

Ogün İnal