Altın fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. ABD'nin İranlı komutan Kasım Süleymani'yi öldürmesi, 'güvenli liman' olarak tanımlanan altın fiyatlarında artışa neden oldu.

Yeni yılın ilk haftasına yükselişle başlayan gram altın, ABD'nin İranlı komutanı öldürmesinin ardından, 295 liranın üzerini gördü. Yaşanan gelişmelerle küresel piyasalarda risk algısının hızla yükseldiğine işaret eden Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay bunun da yansımasının yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altını etkilediğini belirterek, 2020 yılında fiyatlardaki yükseliş eğiliminin devam edeceğini söyledi.

“YILIN İLK GÜNLERİNDE SİNYAL GELDİ”
Konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, “Jeopolitik konular nedeniyle altın yükselişe geçti. ABD’nin İranlı Komutanı vurması yatırımcılar tarafından 'güvenli liman' olarak tanımlanan altın fiyatlarında artışa neden oldu.  Bu da 2020’de oyunların fazla olacağını düşündürüyor. Altın bu yıl yüksek seyredecek gibi görünüyor ki, yılın ilk günlerinde sinyal geldi. Suriye, Ortadoğu, İran, ABD, Libya’ya iç müdahaleler, Doğu Akdeniz’de doğalgaz rezervlerinin paylaşılması sorunu nedenlerle yatırımcılar tarafından en güvenilir liman olarak kabul edilen altında yükselişe neden oldu” dedi.   

Mine Tarım