Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Halk Oyunları Topluluğu çalışmalarına başladı.
Dernek Başkanı Ahmet Özel, Halk Oyunları Topluluk Başkanı Şaban Ertürk, Halk Oyunları Topluluğu Eğitimci Selahattin Arslanoğlu ile kadın ve erkek kursiyerlerin hazır bulunduğu toplantı ile çalışmalara start verdiler.

Dernek Başkanı Ahmet Özel, “Derneğimiz fiziki yapılaşma çalışmaları devam ederken sosyal, kültürel faaliyetleri de sürdürme kararlarını almış ve uygulamaya sizlerle başlamıştır. Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün katkıları ile Halk Oyunları Topluluğumuzun çalışmaları, resmen ve fiilen başlamıştır. Derneğimiz Halk Oyunları Topluluk Başkanı Şaban Ertürk koordinatörlüğünde ve Halk Oyunları Topluluğumuzun eğitimcisi, hocamız olan üyemiz Selahattin Arslanoğlu ile siz topluluk üyeleri yöremiz oyunlarını gelecek nesillere aktarılması çalışmaları yapacaksınız. 3 Nisan 2019 Cuma akşamı da derneğimizin geleneksel “Birlik Beraberlik ve Dayanışma” yemeğinde, Harmandalı Zeybeğini sunarsınız sanırım. Hedeflerimiz büyük, şimdi den siz gönüllü kültür elçilerine teşekkür ediyorum. Halk oyunları kültürünü tanıtma, kültürlerarası diyalogun gelişmesine katkı sağlamak, yurtiçi ve yurtdışında yapılan, tanıtım, dayanışma, yarışma ve festivallerde derneğimizi, ilimizi, kültürümüzü, Türkiye'yi ve derneğimizi temsil edecek ‘ÇEMLİSDER Halk Oyunları Topluluğu' için çalışmalar başladı. Katkılarından ve desteklerinden dolayı Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

Halk Oyunları Topluluk Başkanı Şaban Ertürk, “2004 yılında kurulan derneğimiz birçok alanda faaliyetlerini sürdürdü ve sürdürmeye devam ediyor. Toplumda karşılığı olan çalışmalara son olarak da yeni kurulan “Halk Oyunları Topluluğumuz sizlerle çalışmalarına başladı. Çalışmalarımızı derneğimizin sosyal tesislerinde gerçekleştireceğiz. Okulumuzun mezunu ve derneğimiz üyesi, halk oyunları antrenörü ve eğitmeni, usta öğreticisi Selahattin Arslanoğlu ile çalışmalarımızda sürdüreceğiz. Çanakkale yöresi oyunlarına kalabalık gönüllü kursiyerimiz ile başlıyoruz. Salı ve çarşamba günleri çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen süreçte zaman zaman canlı müzik ile çalışma yapacağız. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Halk Oyunları Topluluğu Eğitmeni Selahattin Arslanoğlu, “Derneğimizde böyle bir görev almaktan çok onur duydum. Çocukluğumdan bu güne hep oynadım, yarışmalara katıldım dereceler aldım. Artık eğitim verme boyutu ve federasyon antrenörü olarak destek veriyorum. Büyüklerimizden, hocalarımızdan öğrendiklerimiz ile halk oyunları kültürünü nesilden nesile aktarmaya devam edeceğiz. Bunun için buradayız ve haftanın iki günü salı ve çarşamba akşamları haziran, temmuz aylarına kadar çalışacağız. Çanakkale yöresinden başlayacağız ve güzel işler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.  
Çanakkale yöresi halk oyunları ile başlayan topluluk, haftanın iki günü derneğin kendine ait tesislerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun ilgi olan çalışmaya, sınırlandırılan sayı ile figürlerin eğitimine başlandı. Böylece Çanakkale sosyal ve kültürel faaliyetlerinin arasına kısaltılmış adı ÇEMLİSDER olan Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneğinin Halk Oyunları Topluluğu da katılmış oldu.

Hasan Sami Er