Çanakkale’nin tanınmış simalarından Marka Vekili Murat Pişkin Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevine atandığını belirterek, Balkan Üniversitesi’nin Anadolu ile Balkanlar arasında köprü kuracağını belirtti.

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmalığı görevine atanan Marka vekili Murat Pişkin, üniversitenin Türkiye’nin desteği ile kurulduğunu hatırlatarak, “Anadolu ve Balkanlar arasında köprü oluyor“ dedi. Gazetemize konuşan Rektör Danışmanı Murat Pişkin,  “ Kuzey Makedonya’da birçok Türk yaşıyor. Bir elmanın yarısı Anadolu ise, diğer yarısı Balkanlardır” dedi.
Türkiye’nin destekleriyle kurulan ve Üsküp’te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin YÖK’te denkliğinin bulunduğu ve ÖSYM tercih kılavuzunda yer aldığını belirten Pişkin , “Kuzey Makedonya’da birçok Türk yaşıyor. Bir elmanın yarısı Anadolu ise diğer yarısı Balkanlardır” dedi.

Rektör Danışmanı Murat Pişkin kimdir?
T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Türk Patent ve Marka Kurumu siciline 1245 sicil no ile kayıtlı Marka vekili Murat Pişkin Türkiye de İşletme fakültesini mezunu olup, aynı zamanda Adalet Yüksek okulu okudu, daha sonra Yurtdışında Kuzey Makedonya’da  hukuk eğitimi alarak iyi derece ile mezun oldu.  Ankara TOBB birliği sektör Meclis üyesi olup, aynı zamanda Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanlığı Görevini yürütmektedir.

Uluslararası Balkan Üniversitesini kim kurdu?
Yeni görevi hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Rektör Danışmanı Murat PİŞKİN, Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin 2006 yılında Kuzey Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te Türkiye’nin desteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle kurulduğunu ve Üsküp’ün bizim medeniyet ve kültürümüz açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirtti.

BUHARA’DAN ANADOLU’YA, ANADOLU’DAN BALKANLARA
Üsküp’ün uzun yıllar Osmanlı toprakları içinde yer aldığını belirten rektör danışmanı Murat PİŞKİN , “Üsküp Yahya Kemal’in, Mehmet Akif Ersoy’un, Şemsettin Sami’nin çıktığı topraklardır. Müslüman Türkler medeniyetlerini Buhara’dan doğurdular. Buhara’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan da Balkanlara getirdiler. Ahmet Yeseviler, Hacı Bektaşiler ve Yunus Emreler nasıl Anadolu’nun mayasını tutturdularsa Balkanlarda da sarı Saltuklular ve Gülbabalar orasının mayasını tutturdu. Bu yüzden İstanbul, Bursa, Erzurum bizim için neyse Üsküp’ te bizim için odur” dedi.

“BİR ELMANIN YARISI ANADOLU İSE DİĞER YARISI BALKANLARDIR”
Kuzey Makedonya’da birçok Türk yaşadığına dikkat çeken PİŞKİN , “Bir elmanın yarısı Anadolu ise diğer yarısı Balkanlardır” diyerek, Balkanlarda her vatandaşın Türkiye’yi yakinen takip ettiğini, kalbi Türkiye ile attığını dile getirerek Üsküp’ün ülkemiz açısından önemine vurgu yaptı. 

Uluslararası Balkan Üniversitesinde hangi bölümler var?
Üniversite’de İktisadi İdari bilimler Fakültesi,  İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik, Hukuk, Mimarlık ve İletişim Fakültesi gibi birçok bölüm bulunduğuna dikkat çeken Rektör Danışmanı  Murat Pişkin, üniversitenin İngilizce eğitim verdiğine vurgu yaparken, üniversitede 20 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu söyledi. Üniversite Rektörlüğüne ise Hacı Bayram Veli Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr.Mehmet Dursun Erdem atandığını hatırlatan Rektör danışmanı Murat PİŞKİN, “Biz de üniversitenin eğitim kalitesini, faaliyetlerini duyurmak, uluslararası Balkan Üniversitesinin Balkanların en iyi üniversite olması için gayret ediyoruz” diye konuştu.

ANADOLU İLE BALKANLAR ARASINDAKİ KÖPRÜYÜ KURACAK
Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin YÖK’te denkliği olduğunu belirten Pişkin, üniversitenin ÖSYM tercih kılavuzunda da yer aldığını söyledi. Aynı zamanda İstanbul’daki Üniversitelerin hocalarının da Balkan Üniversite de eğitim verdiğini belirten Pişkin, Anadolu ile Balkanlar arasındaki köprüyü Uluslararası Balkan üniversitesinin kuracağını belirtti.
 
Altuğ Acer