Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Ebru Doğan, Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü’nün Anaokulu Bölümünü değerlendirdi. Bahçeşehir Anaokulu Kampüs Müdürü Ebru Doğan, öğrencilerin eğitim koşullarından, gördükleri eğitim sisteminde neleri baz aldıklarını anlattı.
 
Doğan; “Anaokulunda, 4-5 yaş gruplarında ‘Yarım Gün Türkçe Yarım Gün İngilizce’ programı uygulanıyor. Programın yüzde 70’i İngilizce, yüzde 30’u Türkçe olarak yürütülür. Bahçeşehir Kolej’inde dijital teknoloji, okul öncesinden itibaren eğitim ve öğretim sürecinin temel araçlarından biridir. Öğrencilerimiz ipad istasyonlarında yaptıkları çalışmalarla çift dil becerileri, matematiksel işlem çalışmaları, grup çalışmaları, müzik ile öğrenme, oyun tabanlı öğrenme alanlarında yarar sağlamış oluyoruz” dedi.
 
“Temel hedefimiz öğrencilerimizin algoritmik düşünme becerilerinin gelişimini sağlamaktır”
 Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü Okul Müdürü Ebru Doğan, “Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Kolejinde uygulanmaya başlayan ‘Kodlama Saati’, çocukların küçük yaşlarda kodlama öğrenmesi amacıyla geliştirdiğimiz ‘ComputationalThinking - Bilişimsel Düşünme’ projesi kapsamında planlanmış bir eğitimdir. Kampüs Müdürü Ebru Doğan 4 yaştan itibaren uyguladığımız Kodlama Saati, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyeleri, okul öncesi eğitim ve bilgisayar öğretmenleri ile birlikte geliştirilmiştir. Temel hedefimiz öğrencilerimizin algoritmik düşünme becerilerinin gelişimini sağlamaktır. Bu eğitimle çocuklarımızın bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı olmasını ve yaratıcı fikir oluşturarak bu fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen bireyler olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Kodlama Saati, dijital teknolojilerin doğru ve sağlıklı kullanımı, teknolojik aletlerin çalışma prensipleri, tablet uygulamaları, basit algoritma geliştirme, programlama, dijital hikayeleme, animasyon tasarımı ve dijital oyun tasarımı modüllerini içermektedir” dedi.
 
“Eğitimler, kemik ve kas yapıları güçlendirir, sürat, çeviklik, kuvvet, esneklik ve koordinasyon özelliklerini geliştirir”
 
Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Eğitimi hakkında değerlendirmede bulunan Kampüs Müdürü Doğan; “Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak hazırlanmış özel bir eğitim programıdır. Eğitimler ile çocukların kemik ve kas yapıları güçlenir, sürat, çeviklik, kuvvet, esneklik ve koordinasyon özellikleri gelişir. Zihinsel anlamda ise özgüvenleri, karar verebilme ve liderlik becerileri gelişir, takım olarak çalışmayı ve oynamayı öğrenirler. Çocukların en uygun sportif branşa yönlendirilmesi konusunda ailelere danışmanlık yapılır. Anaokulumuzda 4 yaş ve  ‘Hazırlık Sınıfları’, kırmızı, sarı, yeşil, turuncu, mor ve mavi olarak adlandırılır. Sanat Atölyemizden anaokulu öğrencilerimizin sanatla ilgili teknikleri öğrendikleri, yaratıcılıklarının ve hayal güçlerinin gelişimini destekleyen bir öğrenme ortamıdır. Sanat atölyemizde kil ve rölyef çalışmaları, kağıt işleri, kolaj çalışmaları, yoğurma maddeleriyle yapılan çalışmaların yanı sıra serbest resim ve boya çalışmaları yapılmaktadır” diye konuştu.
 
“Bilimsel aktivite merkezimizde, fen, doğa, deneyler, incelemeler ve koleksiyon çalışmaları yapılmaktadır”
 “Bilim Atölyemizde Anaokulu öğrencilerimizin kendi başlarına buluş yapmalarına fırsat tanıyan, eleştirel düşünme becerilerini geliştiren, çevreye duyarlılık, merak etme, keşfetme, sorgulama becerilerinin geliştiği öğrenme ortamıdır” diyen Doğan, “Bilimsel aktivite merkezimizde, fen doğa etkinlikleri, deneyler, incelemeler ve koleksiyon çalışmaları yapılmaktadır. Mutfak Atölyemizde Anaokulu öğrencilerimizin günlük hayatta her yaş grubu ve cinsiyetten bireyin ihtiyaç duyduğu mutfak bilgilerini öğrendiği; el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirdiği öğrenme ortamıdır. Bsk-Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Merkezimizde öğrencilerimize denge, hız, esneklik ve koordinasyon becerilerini geliştirici çalışmalar eğitmenleri tarafından yaptırılmaktadır. Kayıt öncesinde çocuğun zihinsel, sosyal, bedensel ve fiziksel gelişimi psikolojik danışmanımız tarafından gözlemlenir; yaş grubuna özel hazırlanmış tanıma çalışmaları uygulanır; ailesiyle olan iletişimi değerlendirilir” dedi.
 
“Aileler, tanınmış iletişim uzmanları tarafından verilen seminerlere ücretsiz katılabilirler”
 Kampüs Müdürü Ebru Doğan; “Çocuğun okula başladığı ilk 15 gün içerisinde ailesi, sınıf öğretmeni ve psikolojik danışman ile uyum süreci değerlendirilir. Bu değerlendirmeye göre eğitim süreci planlanır. Her öğrencinin bireysel gelişimi düzenli olarak takip edilir, gözlem (anekdot) kayıtları, oyun gözlem ve kazanım değerlendirme formları tutulur. Değerlendirme sonuçları, STOYS üzerinden ‘Bireysel Gelişim Raporu’ olarak her dönem içinde 2 kez aileye iletilir. Ayrıca her dönem sonunda ‘Portfolyo sunumları’ ile öğrencilerimizin kendi değerlendirmelerini yapmaları ve ailelerine sunmaları da sağlanır. Çocuğun gelişimi yılsonunda ailesi, sınıf öğretmeni ve rehberlik birimimiz ile beraber tekrar değerlendirilir. Yıl içinde ebeveynlerle çocuklarının bireysel gelişimleri ile ilgili bilgi paylaşılır. Rehberlik birimimiz ebeveynlere çocukları ile iletişimde benimsemeleri gereken tutum ve yaklaşımlar ile evlerinde çocukları için nasıl bir ortam yaratmaları gerektiği konusunda destek verir. Bunun yanı sıra aileler, çocukları ile iletişimlerinin güçlenmesini sağlamak amacıyla tanınmış iletişim uzmanları tarafından verilen seminerlere ücretsiz katılabilirler. Okullarımızdaki Aile İletişim Merkezimizde ailelerimiz hem eğitimle ilgili farklı yayın ve dijital içeriklerden yararlanabilir hem de eğitimcilerimizle ve diğer velilerle paylaşımlarda bulunabilirler. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için çok işlevli bir iletişim platformu olan öğrenci takip sistemimizin (STOYS ) amaçları, yabancı dil çalışmalarının ve sitelerinin paylaşılması, öğrencilerin ‘Bireysel Gelişim Raporlarının’ takibi, rehberlik çalışmalarının takibi, rehberlik bültenlerinin veliler ile paylaşılması, yemek listelerinin paylaşılması, ödeme ve finans bilgilerinin takibidir” şeklinde konuştu.
 
Dilvin Altıkardeş