Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Sendikası Çanakkale  Şube Yönetimi ve DİSK Emekli- Sen Çanakkale Şube Yönetimi asgari ücretin daha yüksek olması adına  dün Cuma Pazarı önünde bildiri dağıtıldı.

Yaklaşık 8 milyon vatandaşı ilgilendiren asgari ücret zammının açıklanması bu hafta içinde yapılacak son toplantıda belirlenecek. DİSK Genel-İş Sendikası Çanakkale  Şube Yönetimi ve  DİSK Emekli- Sen Çanakkale Şube Yönetimi yapılacak asgari ücretin vergi yükünden ezilmemesi için 3 bin 200 TL olması gerektiğini dile getirdiler.

Cuma Pazarı önünde bir araya gelen sendika üyeleri basın açıklamasının ardından bilgilendirme broşürü dağıttı. İnsanca yaşanır asgari ücret talepleri için DİSK bileşenleri olarak toplandıklarını ifade eden Disk Genel İş Çanakkale Şubesi Başkanı Metin Ceylan, “İnsanca yaşanır asgari ücret talebimizi için Disk bileşenleri olarak toplandık. Ücretlerimiz vergi yükü altında ezilmesin. Talebimiz nettir. Konfederasyon olarak Konfederasyon olarak 3 bin 200 net asgari ücret talebimiz vardır. Bunun da gerçekleştirilmesini istiyoruz. Asgari ücret, yapılan zamlarla, ekonomi ile maalesef değerini gün geçtikçe yitirmiştir. Hedeflenen enflasyona göre değil, mevcut enflasyona göre asgari ücrete zam istiyoruz. Bunu dile getirmek için de bugün bildiri dağıtarak halkımız bilgilendiriyoruz” dedi.

Altuğ Acer