CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga’da konferansa katılan Şevki Yılmaz’a tepki göstererek, “Bu şahsın Biga’ya davet edilmesini bir Bigalı olarak esefle kınıyorum” dedi.

Özgür Ceylan defalarca Atatürk’e hakaretten ceza alan bir kişinin Biga’da konferansa katılmasına tepki göstererek, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ön sözünün yazıldığı Biga ilçesinde Atatürk Kültür Merkezine konuşmacı olarak davet edilmesi, Biga ve Çanakkale’de Mustafa Kemal’in izinden yürüyen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu ilkelerine bağlı, vatandaşlarımız arasında tepkiyle karşılanmıştır” diye konuştu.

Özgür Ceylan konuşla ilgili yaptığı açıklamada, bu kişinin TBMM'ye “Pezevenkler Meclisi” diyen, çeşitli konuşmalarında Atatürk'e “hayvan”, Türk askerine de Moskof Ayısı” şeklinde hakaretlerde bulunduğunu belirterek Bu kişi Belediye Başkanlığı döneminde resmi bayramlarda Atatürk anıtına neden çelenk koymadığını açıklarken Biz ata, ite, puta tapanlardan değiliz” diyen biri” dedi. Özgür Ceylan, bu kişinin, Mustafa Kemal’in tarih sahnesine Anafartalar Kahramanı olarak çıktığı ve tarihin akışını değiştirdiği topraklara gelerek ayrıştırıcı, gerici, zehirli diliyle halkın birliği ve beraberliğine fitne tohumları ektiğini belirterek, ““Çatlasanız da patlasanız da ben Hizbullah'ım, Türkiye'nin yüzde 95'i Hizbullah'tır. Hizbullah olmayanlar Hizbul şeytandır” gibi ifadeleriyle adından söz ettirmeye çalışan bu şahsın Biga’ya davet edilmesini bir Bigalı olarak esefle kınıyorum” diye konuştu.
Ülkemizde, Cumhuriyetin ilk yıllarından başlamak üzere, devşirilen yobazlar üstünden gerici kalkışmalar sahnelendiğini belirten Özgür Ceylan, Bugün ortalıkta dolaştırılan ve her fırsatta Mustafa Kemal Atatürk ve onun gerçekleştirdiği devrimleri aşağılayan bu sözde konuşmacının beslendiği damar Büyük Orta Doğu Projesidir” dedi. Özgür Ceylan, o şahsın Biga’da yaptığı konuşmasında, İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesini” hedef aldığını ve kadınların çalışma yaşamında yer almasını eleştirdiğini hatırlatarak, Bu kişi kadını evinde çalışması gereken bir figür olarak gördüğünü ifade etmekten de geri durmamıştır” dedi. Özgür Ceylan, konuyla ilgili olarak, “2008’de yükseldiğini iddia ettiği ses döneminde; Türkiye’de Kadın cinayetlerinin özellikle son yedi yılda yüzde 1.400 artığını ise söylememiştir. O yükseldiğini iddia ettiği sesin yönetiminde kadına şiddet davaları yüzde 366, cinsel taciz davaları yüzde 449 artmış durumdadır. Son on yılda 2.677 kadın bu topraklarda erkekler tarafından katledilmiştir” diye konuştu.  

“Gerici Şarlatan”
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “Bir gecede bütün birikimimizi çaldılar. Harfleri değiştirdiler. Cumaya darbe yapıldı, pazara çevirdiler” gibi ifadelerle Atatürk devrimlerini hedef alan bu kişiyi “gerici şarlatan” diye tanımlarken, “CHP ve İttihat-Terakki için çete ifadesini kullanmıştır” dedi. Özgür Ceylan, akıllardan hiç çıkmaması gereken gerçeğin, ulusu emperyalist işgalden kurtaran yapının, Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi olduğu ve Cumhuriyet Halk Partisinin ilkelerinin Mustafa Kemal’in ilkeleri olduğunu ifade ederek, “Çete diye tanımladığın yapıya borçlusun bu topraklardaki mevcudiyetini, bunu asla aklından çıkarma” dedi. Özgür Ceylan, Cumhuriyetimizin laik, demokratik anayasal hukuk devleti olma niteliğini; ılımlı İslam cumhuriyetine evirmeye dönük niyetlerini gizleme ihtiyacı dahi duymayan bu ve benzeri kişilerin asla hedeflerine ulaşamayacağını belirterek, “Bu kafanın kabullenemediği gerçek; Mustafa Kemal’in ümmetçilik yerine ulusçuluğu, sarayın kulları yerine cumhuriyetin eşit yurttaşlarını, bağnazlık yerine çağdaşlığı Türkiye Cumhuriyetin merkezine almış olmasıdır” dedi.