Bursa Devlet Tiyatrosunun yeni oyunu "Akşam Yemeği" Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda sahnelenecek.
Hollandalı yazar Herman Koch'un yazdığı, Kees Prins'in sahneye uyarladığı, Can Çelebi'nin dilimize çevirdiği ve Süheyla Elbaş Zeybek'in yönettiği "Akşam Yemeği" 11 Ocak Cumartesi günü saat:20.00'da ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde sahne alacak.

Bir akşam yemeğinde şiddet olgusunun masaya yatırıldığı oyun can alıcı sorularla seyirci karşısına çıkacak. Süheyla Elbaş Zeybek in yönettiği oyunda Ufuk Şener, Demet Oran, Melike Ergüzen, Cem Arabacıoğlu ve Ayşe Dinç Yıldız rol alıyor.
Oyunun konusu şöyle:  “Ergenlik çağındaki ikisi kuzen üç genç, parti çıkışında bir bankamatikte karşılaştıkları evsiz bir kadını hunharca öldürür. Şiddetin hatta barbarlığın ulaştığı noktayı gösteren hayli sarsıcı bu olayı, Hollandalı yazar Herman Koch ‘Akşam Yemeği’ adıyla romanlaştırır, Kees Prins de sahneye uyarlar. Oyun, gençlerin “küçük burjuva” ailelerini lüks bir restoranda akşam yemeğinde bir araya getirerek, “şiddet” olgusunu masaya yatırıyor. Ve can alıcı soruları soruyor: Çocuklarınızı, ailelerinizi ve sahip olduklarınızı korumak için ne kadar ileri gidebilirsiniz, onları ele verir misiniz, yokksa üstünü örtmeye mi çalışırsınız?”
Oyun için biletler İskele Meydanı Turizm Danışma Bürosu’ndan temin edilebilir.  Öğrenci bileti 6 lira, tam bilet ise 9 lira.

Altuğ Acer