2019-2020 dönemi,  izciler tarafından Türkiye’de “İzci Kardeşliği Yılı” olarak kabul edildi. Kale Gençlik Derneği’nin yürütmekte olduğu izcilik çalışmaları, güzel ve anlamlı etkileşimlerle devam ediyor.  Lider sayısını artıran dernek,  hem daha fazla çocuğa ulaşıyor hem de izciler ile yeni çalışmalar yapıyor.

Türk izciliğinin yüz akı olan ve Kepez Belediyesi desteğiyle Türkiye’de ilk defa kurulan Çanakkale’de kurulan ‘Çevre İzciliği’ Çınar İzci Oymağı” olarak çalışmalarına başladı.

2019-2020 dönemi,  izciler tarafından Türkiye’de “İzci Kardeşliği Yılı” olarak kabul edildi. Kale Gençlik Derneği’nin yürütmekte olduğu izcilik çalışmaları, güzel ve anlamlı etkileşimlerle devam ediyor.  Lider sayısını artıran dernek,  hem daha fazla çocuğa ulaşıyor hem de izciler ile yeni çalışmalar yapıyor
Kıdemli Oymakbaşı Sema Çoban, Türkiye’de tek olan ve Çanakkale’de Kepez Belediyesi’nin desteği ile  kurulan ‘Çevre İzciliği’   kapsamında, Çınar İzci Oymağı olarak çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Çoban, “Kale Gençlik Derneği olarak, yürütmekte olduğumuz izcilik çalışmaları, güzel ve anlamlı etkileşimlerle devam ediyor. Lider sayımızın artmasıyla birlikte; hem daha fazla çocuğa ulaşabilir olduk, hem de izcilerimize çok daha yeni çalışmalar yapmaya başladık. 2019-2020 dönemini, biz izciler tarafından Türkiye’de “İzci Kardeşliği Yılı” olarak kabul edildi. Kardeşlik duygusu, biz bilinci, adalet, eşitlik, vicdan merhamet… ve benzeri pek değerimizi, yaptığımız çalışmalarla izcilerimize günlük hayatlarında bu sağduyu ve becerilerle yaşamalarına alıştırıyoruz. Bu dönem içerisindeki en güzel gelişme Türkiye’de tek olan ve Çanakkale’de kurulan ‘Çevre İzciliği’ Türk İzciliğinin yüz akı olan ve Kepez Belediyesi desteğiyle kurulan Kepez Çevre İzcileri, “Çınar İzci Oymağı” olarak çalışmalarına başladı. 9-12 yaş arası çocuklarla buluştuğumuz oymağımızda; temel izcilik bilgileri, oyunlar ve şarkılar, kampçılık, milli manevi değerlerimiz, bilimin aydınlık dünyası ve bunlara ek olarak; sürdürülebilir çevre bilinci, küresel ısınma ile mücadele, doğada yaşam, doğanın bütünlüğünü ve doğanın tek olan dilini anlama konusunda özel çalışmalar yapacağız. Faaliyet programımız oldukça dolu, yaptığımız iletişim çalışmaları sağlıklı ve olumlu ilerliyor. Bu da izcilerimizin dopdolu bir dönemi başarıyla ve bol kazanımla bitireceği anlamına geliyor. Kale İzcileri olarak, sınır tanımayan, gerçek izcilik yapıyoruz.  Çanakkale yerelinde izciliğin destek görmesi çok kıymetli. Dört duvar arasına sıkışmış çocuklarımızı dışarı, doğaya çıkmak konusunda cesaretlendirmek hepimizin görevi diye düşünüyorum. İzciliğin organize yapısı destek gördüğü anda büyümeye ve yayılmaya çok müsait. İzcilik ateşinin Çanakkale’de çoğalması dileğimle. Özellikle Kepez Çevre İzcilerinin kuruluşu sürecinde bizlere destek veren Kepez Belediye Başkanı Sayın Birol Arslan’ a ve emeğini esirgemeyen Kepez Belediyesi çalışanlarına en içten izcilik dileklerimi sunuyorum” dedi.

Özel Haber: Dilek Akşen