BARO’DAN BİR İLK

5 Aralık 1934' de yürürlüğe giren Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 85. Yılı kutlamaları kapsamında Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu ÇTSO Çanakkale Evi’nde ilk kez bir resepsiyon düzenledi.
Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelmesi istenilen resepsiyonda söz alan Komisyon Başkanı Avukat Ezgi Deniz Çalışal,  85 yıl önce seçme seçilme hakkını dünyadaki birçok ülkeden daha önce elde eden Türk kadının gelinen noktada yaşam mücadelesi ile uğraştığını da dikkat çekti.

5 Aralık 1934' de yürürlüğe giren Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 85. Yılı kutlamaları kapsamında Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu  ÇTSO Çanakkale Evi’nde bir resepsiyon düzenledi.
Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Kaynaş ve kentte bulunan kadın dernekleri ile sivil toplum kuruluşlarının katıldığı resepsiyonda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştiren Komisyon Başkanı Avukat Ezgi Deniz Çalışal,“Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve gelenekselleşmesini dilediğimiz resepsiyonumuza katıldığınız için çok teşekkür ederiz. İlk sene bizim için çok önemli idi. Atatürk gibi bir lider, Türk kadının toplumdaki yerini fark etmiş ve Türk kadınına dünyadaki çoğu ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkını vererek, sorumluluk da vermiştir.  Geldiğimiz noktada 85 yıl geçmesine rağmen, Türk kadını yaşam hakkını savunmaya çalışmaktadır. Bu resepsiyonu verirken, aslında evinin önünde bıçaklı saldırıya uğrayan Ceren Özdemir’in acısını da yaşıyoruz. Şule Çet için adaletin sağlanmasına çalışıyoruz. Türk kadının siyasette yer alması ve bunun öneminin anlaşılması bağlamında birliktelik çok önemlidir” dedi.

Altuğ Acer