Sonbahar mevsiminin kurak geçmesi sadece çiftçileri değil vatandaşları da tedirgin etti.  Beklenen yağmurların yağmaması, gözleri, Çanakkale’deki baraj ve göletlere çevirdi.
Konuyu Çanakkale Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda konuyu gündeme getiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Barajımızın doluluk oranı bugün itibari ile yüzde 49’dur.53 Milyon metreküp kapasiteli barajımızda 27 milyon metreküp suyumuz var. Bu suyumuzu boşa harcayalım demek değildir, zaten su pahalandı biliyorsunuz,  tasarruflu kullanın” dedi.

Kurak giden sonbahar mevsimi, insanlığın geleceğini tehdit eden su kıtlığını ve suyun tasarruflu kullanımı meselesini gözler önüne seriyor. Çanakkale içerisindeki barajlar geçtiğimiz yılki doluluk oranlarının ortalama olarak yarısında kaldı. Çanakkale Merkez’in tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’nın doluluk oranı Kasım ayı son haftası itibari ile yüzde 49 olarak açıklandı. 53 Milyon metreküp kapasiteli barajda 27 milyon metreküp su toplandı.  Geçtiğimiz sene aynı gün Atikhisar Barajı’nın doluluk oranı yüzde 62,4 idi.
Gelibolu Tayfur Barajı, geçtiğimiz yılın Kasım ayı son haftasında yüzde 63,9 dolu iken, bu yıl yüzde 33,8;   Lâpseki, Bayramdere Barajı geçtiğimiz yıl yüzde 70,3 iken bu yıl yüzde 46,3; Gelibolu, Evreşe ve Eceabat bölgesindeki Çokal Barajı geçtiğimiz yıl yüzde 44,7 iken bu yıl yüzde 38,5;  Ayvacık Barajı yüzde 43,4 iken bu yıl 26,1;  Bayramiç Barajı geçtiğimiz yıl yüzde 14,4 iken, bu yıl yüzde 4,5 dolu olarak açıklandı.
Gökçeada Barajı geçtiğimiz yıl Kasım ayı son haftası itibari ile yüzde 58,4 idi, bu yıl yüzde 64,8’i doldu. Barajımızın doluluk oranı bugün itibari ile yüzde 49’dur.53 Milyon metreküp kapasiteli barajımızda 27 milyon metreküp suyumuz var. Bu suyumuzu boşa harcayalım demek değildir, zaten su pahalandı biliyorsunuz,  tasarruflu kullanın” dedi.

Dilek Akşen