7’nci yılda 50 bin kitapla açıldı
Adanın geleneksel aktivitelerinden biri olan fuar, okulların kapalı olduğu yaz tatilinde meydandaki Bozcaada İlkokulu'nun bahçesine kuruluyor. Fuar alanı 200'e yakın yayınevi ve 50 bine yakın kitap, müzik ve plak çeşitleri, iki bin ikinci el plak arşivi ile yaz sezonunu renklendiriyor.  Öte yandan, fuarda adayla ilgili hediyelik eşya ve aksesuar çeşitleri de bulabiliyorsunuz. 
İyi müzikler eşliğinde, stres yapmadan, yavaş yavaş kitapları incelemek ve aynı zamanda eşsiz bir adada tatil yapmak isteyenlerin tercihi Bozcaada oldu. 6 yıldır devam eden Bozcaada Kitap Fuarı, 7. sezonda da kapılarını kitapseverlere açtı. 
Her yıl olduğu gibi Bozcaadalı yazarlar için de imza günü ve söyleşiler düzenlenecek. Bozcaada Kitap Fuarı, sezonda kültür ve sanat alanında daha farklı küçük sürprizlerle dolu olacağı bekleniyor. 9 Eylül tarihine kadar açık kalacak fuar hakkında bilgi veren Murat Deniz, “30 bin farklı kitap, 2 bin çeşit ikinci el plak ile birlikte 50 bin çeşit ile fuarımızın kapılarını açtık. Burasına artık insanlar alıştı imza günleri yapıyoruz. Çok önemli yazarları şairleri ağırladık. Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Canan Tan,  Hakan Günday Yıldız gibi isimleri ağırladık. Bu sezonda da imza günlerimiz olacak. Sosyal medyadan bizi takip edebilir, imza günlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde Hasan Ali Toptaş, Yekta Kopan gibi önemli isimler de gelecek” dedi. 

Dilek Akşen