Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği’nin Disiplinler Arası Karma Sergisi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı.

37 sanatçının farklı dallarda ortaya çıkardığı eserlerin yer aldığı sergide resim, ebru sanatı, tezhip, çini, cam yapımı, ahşap tasarımı, çavdar tasarımı, seramik, taş tasarımı, fotoğraf, çiçek tasarımı makrome, mikro mozaik ve kırkyama gibi farklı çalışmalar yer aldı.
Serginin açılışı Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ayşegül Demir ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz tarafından gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Ayşegül Demir açılış konuşmasında sanat köyümüzün ilk faaliyetinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün bizim için çok önemli bir gün. Öncelikle şehrimize sonrasında ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugünü tüm sanatçı dostlarımıza armağan ediyorum. İlerleyen zamanlarda çok daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Farklı disiplinlerde çok sayıda sanatçıyı ve sanatseveri bir araya getiren sergi büyük ilgi gördü.
Sergi 30 Kasım 2019 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Dilvin Altıkardeş