“8 ayda 4 milyon 50 bin lira borç ödedik”

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Kepez Belediyesi’ni kasa toplamı 375 bin 618 lira 64 kuruş, borçları ise 61 milyon 825 bin 517 lira 91 kuruş olarak devralan Belediye Başkanı Birol Arslan, son ekonomik tabloyu gazetemize açıkladı.

Birçok belediye gibi Kepez Belediyesi’nin de borçlu bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Arslan, “Doğrusu borç bekliyordum ama bu kadar bir borç beklemiyordum. Mazbatayı alıp göreve başladıktan sonra hayatın gerçekleri ile karşılaştım ve şeffaflık ilkem ve sözüm gereği mali durumumuzu belediye binamıza astım. Artık her 4 Nisan’da, her devir yılların da kendi tablomu da asacağım. Geçen sürede şu noktaya geldim.  Tüm birimlerimizde tasarruf yaptık. İsrafın önüne geçtik. Kaynaklarımızı doğru kullandık ve 8 ayda 4 milyon 50 bin TL borç ödedik” dedi.

“KENTLER MEYDANLARI İLE ANILIR, MEYDANLARI İLE SAYGINLIK KAZANIR”
Sekiz aylık süre boyunca hiçbir projeyi askıya almadığını da dile getiren Başkan Arslan,Askıya aldığım projem yok. Kepez’in acil ihtiyaçları için çalışmalarım hızla devam ediyor. Tüm bu sıkıntıların içinde iki önemli proje gerçekleştirdim. Birincisi Kepez Meydan projesidir. Kentler meydanları ile anılır, meydanları ile saygınlık kazanır. Merkez tarafını sıfırdan tekrar yaptık. Pırıl pırıl oldu, ışıl ışıl oldu, tertemiz oldu. Yılbaşından sonra belediyemizin karşı tarafını da yenileyeceğiz ve meydanımız örnek olacak, takdir edilecek” dedi.

“HAMİDİYE MAHALLESİNDE ÇAMUR VE TOZ ZULMÜ BİTTİ”
Alt yapı ve yol sorunu yıllardır devam eden Hamidiye Mahallesi’nde de projeyi tamamladıklarını anlatan Başkan Arslan, ““İkinci projemde Hamidiye Mahallemizde alt yapı ve yolları yaptık. Hamidiye Mahallemiz yeni kurulan bir mahallemizdir, yeni kurulan devlet hastanesinin karşısı. Deniz manzarasının cömert olduğu, radarın eteklerinde, yeşilin kuş seslerinin bol olduğu bir yerleşim. Milyon üstü ve milyonluk daireler. Belediyemiz ruhsat vermiş, harçlarını toplamış ama alt yapı ve yolları yıllardır yapmamış. Vatandaşlarımız evlerini almış ama kışın çamur ile yazın toz ile boğuşuyor. Hemen ihale yaptık ve mahallemizi çamurdan ve tozdan kurtardık. Çok büyük bir memnuniyet var. Çalışmalar esnasında her gün, her akşam üretimi takip ediyorum. İnsanlar çok mutlu. Boynuma sarılıyor, dua edenler, teşekkür edenler. Çamur ve toz zulmü bitti” dedi.

“İMZALAYACAĞIM İLK RUHSAT DOSYASINI SOSYAL MEDYAMDAN PAYLAŞACAĞIM”
Belediyelerin en önemli gelir kaynaklarının inşaatlar olduğunu ifade eden Başkan Arslan, “Öncelikle bilmelisiniz ki inşaatın sıfır olduğu bir dönem. Geldiğim günden beri daha tek bir inşaat ruhsatı vermedik, imzalamadım. Belediyelerin en büyük geliri inşaattır. İmzalayacağım ilk ruhsat dosyasını sosyal medyamdan paylaşacağım” dedi.

Dilek Akşen