ÇANAKKALE BALIKESİR’E BAĞLANIYOR

Basın İlan Kurumu (BİK) Çanakkale Şubesi Genel Müdürlük kararıyla 1 Aralık 2019 tarihinde kapanıyor.
Balıkesir Şube Müdürlüğü’ne bağlanacak olan Çanakkale’de merkez ve ilçelerde yayın yapan ve resmi ilan alma hakkına sahip olan gazetelerin imtiyaz sahipleri ve yazı işleri müdürleri ile bugün Tapu Kadastro Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Anadolu basınını ve basın çalışanlarını desteklemek ve denetlemek amacıyla faaliyet gösteren Basın İlan Kurumu (BİK) Çanakkale Şubesi’nin, Edirne, Tokat, Bolu, Sivas ve Batman, Zonguldak ve Çorum şubeleri gibi kapanacak.

BİK Çanakkale Şubesi Müdürü Hasan Hüseyin Kemal ile Balıkesir Şube Müdürü Tahsin Şahin yapılan toplantıda geçiş süreci ve prosedürler ile ilgili gazetelerin imtiyaz sahiplerine ve yazı işleri müdürlerine  bilgilendirmelerde bulundu. Şahin, kurumun bölgesel bir yapılanma içerisinde bulunduğunu belirterek, bu kararı uygulamakla mükellef olduklarını, bundan sonra da işini doğru yapanları desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.
Kapatılma nedeninin ekonomik sebepler olmadığını da belirten Şahin, “Kapanma kararında ana etken ekonomik sebepler değil, şubenin sadece kira gideri vardı, bunun yanında o ilde faaliyet gösteren gazete sayısının azlığı, ya da çokluğu da dikkate alınmıyor. Öyle olsa Çanakkale ilinde çok sayıda yerel gazete var, kapanmazdı” dedi.
BİK Çanakkale Şube Müdürü olarak görev yapan Hasan Hüseyin Kemal’in İstanbul’a, Said Güngör’ün ise Balıkesir’e atandığı belirtildi.

Mine Tarım