Çanakkale'de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Öğretmenler Günü için düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak saat 09.00'da Valilik binası önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Ardından saat Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Çelenk sunumunun ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Kutlamalar, Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'ndaki programla sürdü. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda kutlama programı düzenlendi.
Programa Vali Orhan Tavlı, eşi Ayşe Tavlı, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale ili merkez ilçe belediye başkanvekili Fatma Kaynaş, okul müdürleri, idareciler ve öğretmenler katıldı.
Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajı okundu. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında; Vali Orhan Tavlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından adaylığı sona eren öğretmenler yemin ederek görevlerine başladılar. Vali Orhan Tavlı,  emekli olan öğretmen ve İl Milli Eğitim çalışanlarına hizmet şeref belgelerini verdi. 18 Mart İlkokulu Müdürlüğü tarafından sergilenen söz ve müzik dinletisinin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı son buldu.

Altuğ Acer