Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin ortağı olduğu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘Inspiring Youth Work for a Better Tomorrow’ konulu projenin ilk toplantısı Çanakkale'de, Truva Otelde yapıldı.

Projede Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin yanı sıra Bulgaristan, Gürcistan ve Çek Cumhuriyeti’nden araştırma ve yayım örgütleri görev aldı. Akıllı bilişim teknolojilerini ve gençlerin bu alanda yoğun eğitimlerini ele alan projede, proje konusunun genç işsizler için önemli bir iş alanı olduğu ve gençlerin bu alanda eğitilmelerinin önemli olduğu ifade edildi.
 
Satış ve pazarlamadan başlayan, örgütsel işbirliğini de içine alan proje bilişim teknolojilerinin etkin ve nitelikli bir eğitimle artan işsizliğin çözümünde önemli bir alternatif olabileceği belirtildi. Proje Yazarı ve Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Kemal Çelik, misafirlerini Çanakkale’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettikten sonra, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini, projelerini, uluslararası işbirliklerini örnekleriyle tanıttı.
 
Prof. Çelik, işsizliğin hemen bütün Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, Türkiye’de ve Gürcistan’da ve hatta yenilerde Bulgaristan’da üç gençten birinin işsiz olduğunu, bu projeyle işsizlik sorununun çözümünde farklı ve alternatif iş alanları geliştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.
 
Altuğ Acer