“Evde oturan kadını güçlendirmeyi amaçlıyoruz”

Toplumsal Birlik ve Dayanışma Derneği, İskele Meydanı’nda açtığı bir iki günlük bir kermes ile ihtiyaç sahibi kadınlara umut ışığı yakmaya devam ediyor. 
Kadının güçlenmesi için tek şartın kadın erkek el ele ailenin güçlenmesi gerektiğini ifade eden Toplumsal Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Nilgün Özkan, “Ailenin güçlenmesi bizim için çok önemli. Aile ve toplum içerisindeki bireylerin iletişim becerilerini artırmak ve herhangi bir şiddete karşı nasıl önlemler alınması gerektiğini öğretmek amacı ile kurulduk. Bunun için de çeşitli projeler üretiyoruz. Bizim tek amacımız evde oturan kadını güçlenen kadın haline getirmek. Ülkemiz ekonomik anlamda darboğazdan geçiyor. Biz artık evlerde sadece çalışan erkekler görmek istemiyoruz. Kadın çalışamıyorsa bile, onu evde üretime yönlendiriyoruz” dedi.

Toplumsal Birlik ve Dayanışma Derneği, İskele Meydanı’nda açtığı bir iki günlük bir kermes ile ihtiyaç sahibi kadınlara umut ışığı yakmaya devam ediyor. El emeği ürünlerin ve yiyeceklerin satıldığı kermesin geliri ihtiyaç sahibi kadınlara harcanacak. Kermeste,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından koruma altına alınan kadınların da ürünleri, dernek üyeleri tarafından satılarak, destek sağlanıyor.

“ELDE EDİLEN GELİR İHTİYAÇ SAHİBİ KADINLAR İÇİN KULLANILIYOR”
Toplumsal Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Nilgün Özkan, kermese ilişkin yaptığı açıklamada, “ 23-24 Kasım tarihlerinde kadınlarımız ile birlikte bir kermes yaparak, ihtiyaç sahibi olan kadın arkadaşlarımıza destek olmayı hedefliyoruz.  Burada satılan tüm ürünlerden elde edilen gelir ihtiyaç sahibi kadınlar için kullanılıyor.  Bugün, 24 Kasım Öğretmenler Günü teması ile bir aradayız.  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde de bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Burada kadınlarımızın el emeği ürünleri bulunuyor.  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından bize yönlendirilen kadın arkadaşlarımız da var.  Onların de el emeği ürünleri burada ama kendileri burada değil.  Onlara da bu şekilde destek olmuş oluyoruz” dedi.

“KADIN ÇALIŞAMIYORSA BİLE, ONU EVDE ÜRETİME YÖNLENDİRİYORUZ”
 Kadının güçlenmesinin ailenin güçlenmesinden geçtiğini de ifade eden Başkan Özkan, “Biz sadece kadın ve şiddet üzerine çalışmıyoruz. Kadının güçlenmesi adına da varlığımızı sürdürüyoruz.  Ailenin güçlenmesi bizim için çok önemli. Aile ve toplum içerisindeki bireylerin iletişim becerilerini artırmak ve herhangi bir şiddete karşı nasıl önlemler alınması gerektiğini öğretmek amacı ile kurulduk. Bunun için de çeşitli projeler üretiyoruz. Çanakkale’deki İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü,  Aile, Çalışma ve ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkez Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz.  Uluslararası projelerimizde var. Avustralya ile bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bizim tek amacımız evde oturan kadını güçlenen kadın haline getirmek. Ülkemiz ekonomik anlamda dar boğazdan geçiyor.  Biz artık evlerde sadece çalışan erkekler görmek istemiyoruz. Kadın çalışamıyorsa bile, onu evde üretime yönlendiriyoruz. Dernek üyesi kadınlarımız için aradığımız şart şu;  hiçbir sosyal güvencesi olmayacak, emekli ise bile çalışıyor olmayacak” dedi.

Altuğ Acer