Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2018 ürünü pamuk ve yağlı tohumlar fark destek ödemelerine ilişkin, 170 bin çiftçiye toplamda 3 milyar TL ödeme yapılacağını, yüzde 70 ödemenin gerçekleştirileceğini duyurdu.

Desteklemelerle ilgili konuşan Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, “Bayram öncesi verilen bu destek üreticimiz adına oldukça önemlidir. Üreticiye destek, üretime destektir. Bayram öncesi bu destek ilaç gibi gelmiştir. Üreticinin yeni sezona hazırlanması açısından da çok önemli. Buradaki desteklemeleri alan üretici, yine üretim için kullanacaktır” dedi.

Pamuk, ayçiçeği, soya, aspir ve kanoladan oluşan yağlı tohumlu bitkiler destek ödemeleri bayramdan önce başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2018 ürünü pamuk ve yağlı tohumlar fark destek ödemelerine ilişkin, 170 bin çiftçiye toplamda 3 milyar TL ödeme yapılacağını, yüzde 70 ödemenin gerçekleştirileceğini duyurdu.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya gazetemize bir değerlendirme yaparak, “Üreticiye destek, üretime destektir” değerlendirmesinde bulundu.  Başkan Kaya, “ Öncelikle bu destek kanola aspir ayçiçeği pamuk gibi ürünlere veriliyor. Kilogram başına ne kadar üretti isen destek alıyorsun. Bu destek ciddi anlamda üreticiyi memnun etmektedir.  Özellikle ayçiçeği üreticisi bu desteği dört gözle bekler.  Bu desteğin bugünlerde veriliyor olması, yeni sezona hazırlanması açısından da çok önemli.  Buradaki desteklemeleri alan üretici yine üretim için kullanacaktır. Bayram öncesi bu destek ilaç gibi gelmiştir. Umarım verilen destekler yerine ulaşır ve üretici memnun şekilde yoluna devam eder” dedi.

Dilek Akşen