‘Çanakkale Destinasyon Yönetimiyle Markalaşıyor’ projesi Çanakkale İl Özel İdaresi ortaklığında, Çanakkale Assos Truva Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ÇATTAB) tarafından yürütülen ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen proje Kolin Otel’de yapılan toplantı ile açıklandı.
Düzenlenen toplantıda Çanakkale’nin marka değerini daha çok nasıl arttırılması hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. I Mean It Türkiye Direktörü Nazlı Kayı proje hakkında bilgi vererek, Çanakkale storun tamamlanması, on line tanıtım sitelerinin kurulması ve hayata geçirilmesi, Çanakkale kent markasının oluşturulması hakkında açıklamalarda bulundu.
Düzenlenen proje tanıtımına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, I Mean It Ceo’su Emrah Yücel, İlçe kaymakamları ve belediye başkanları ve STK başkanları katıldı.
Açılış konuşmasını I Mean It Ceo’su Emrah Yücel gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 25 yıldır Amerika’da yaşıyorum. Fakat bir şekilde köklerimize bağlı kalmak ve her zaman Türkiye ile bağlarımızı koparmamak ve pek çok destinasyon projesinde önemli yer aldık. Şirketimizin ismi I Mean It Türkçe karşılığı yaptığı işe gönlünü veren kalbini koyanlar konsepti ile geliyor. O yüzden Türkiye’de Çanakkale’de böyle bir bölgede olmak bizim için çok önemlidir. Yaklaşık 12 yılı aşkın bir şirket. Bu süre içerisinde pek çok projeye imza attık. Ama asıl merkezimiz Los Angeles bunun dışında İstanbul ve İzmir olmak üzere iki tane şubemiz var” diye konuştu.

“ÇANAKKALE MARKA DEĞERİ OLAN BİR ŞEHİRDİR”
‘Çanakkale Destinasyon Yönetimiyle Markalaşıyor’ projesi hakkında bilgi veren I Mean It Türkiye Direktörü Nazlı Kayı, “Çanakkale için çok önemli bir projedir. Aslında bunun tohumlarını Valimiz ile birkaç yıl önce Troya Yılı kapsamında başlayan sürecin daha sürdürülebilir bir strateji ile Türkiye’de uygulanması ve örnek bir model olması süreci başlatmışınız. O yüzden çok değerli bir süreç ve akım bizden önce yürümüş. Sonrasında bizim sürecimiz kesiştiğinde bu projeyi ÇATTAB’ın yürüttüğü GMKA’nın desteklediği İl Özel İdaresinin ortalığı olduğu değerli paydaşların içinde bulunduğu aslında önemli ve değerli bir projedir. O yüzden ilk başta I Mean It bunu yürütüyor. Projeyi hem ulusal hem de uluslararası anlamda tecrübeye sahip yere yürütüyor olması biraz anlamlı ve şanslı olabilir diye düşünüyoruz. Çünkü uluslararası anlamda Çanakkale ciddi anlamda marka değeri olan bir şehirdir. Çanakkale’yi çalışmak bizim için gerçekten gurur verici ve keyiflidir. Asıl amacımız Çanakkale’nin bir turizm destinasyonu olarak dünya çapında örnek bir merkez haline gelmesidir. Turizm sektöründen alınan payın artırılmasıdır. Projede hangi adımlar var. Birincisi kent markası oluşturmak, bir görsel kimliğin oluşturulması, online tanıtım sisteminin oluşturulması, yönetim mekanizmasının kurulmasıdır. Çanakkale tanıtım merkezinin Çanakkale Stora dönüşmesi ve böylece atıl kalmadan sürdürülebilir bir model oluşturulmasıdır. Projenin adımları bütünsel oluşturulmuş” dedi.

Altuğ Acer