Eğitim İş Sendikası 10 Kasım törenlerinde, Bayramiç’te yaşanan skandalın sorumlusu gösterilerek açığa alınan öğretmenlere sonuna kadar sahip çıktı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü töreninde sirenlerin 6 dakika önce çalınmasının sorumlusu olarak açığa alınan tören yöneticisi Eğitim İş üyesi Duygu Atabey ile Eğitim Bir-Sen üyesi sunucu öğretmen Halil Akgün göreve iade edildi. Çanakkale Valiliği skandalda ihmali bulunan Bayramiç İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenyurt Keçili'nin görevden alındığı belirtildi.

Bayramiç’te, 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü töreninde sirenlerin 6 dakika önce çalınmasının sorumlusu olarak tören yöneticisi Eğitim İş üyesi Duygu Atabey ile Eğitim Bir-Sen üyesi sunucu öğretmen Halil Akgün açığa alınmıştı. Skandalın sorumluluğunun öğretmenlere yıkılması tepki çekerken Eğitim İş Çanakkale Şubesi konunun takipçisi olarak öğretmenlere sahip çıktı. İki öğretmenin göreve iade edilecekleri açıklanırken; Çanakkale Valiliği skandalda ihmali bulunan Bayramiç İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenyurt Keçili'nin görevden alındığı belirtildi.
Bayramiç ilçesine gelen Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım ve beraberindeki heyet, Kaymakam Sercan Gökdemir'i ziyaret etti. Yıldırım, 10 Kasım'daki Atatürk'ü anma törenlerinde yaşanan olumsuzluk nedeniyle açığa alınan 2 öğretmenin göreve döneceğini söyledi.
Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, “10 Kasım törenlerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle soruşturma kapsamında ne yazık ki; 657 Devlet Memurları Kanunu’nun 137. ve 138. maddelerine göre soruşturmanın selamati gerekçesiyle öğretmen Duygu Atabey ve Halil Akgün açığa alınmıştı. Soruşturma tamamlanınca, belli bir cezaya çarptırılırlardı.   Soruşturma dosyası tamamlandı ve göreve iade edilecekler. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenyurt Keçili'nin görevden alındı. 10 Kasım Atatürk'ü anma haftası programı çerçevesinde okullarda düzenlenen Atatürk ve Uygarlık konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması için okullara gönderilen resmi belgede, 'anma' yerine 'bayram' denilmesi konusunda da sorumlu kendisi idi. Valilik soruşturması kapsamında görevine son verildi” dedi.
İlçede Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 10 Kasım Atatürk'ü anma haftası programı çerçevesinde okullarda düzenlenen Atatürk ve Uygarlık konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması için okullara gönderilen resmi belgede, 'anma' yerine 'bayram' denilmesi de tepkilere neden olmuştu.

Dilvin Altıkardeş