2018 Troya Yılı’nın ardından ilan edilen 2019 Göbekli Tepe yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale ve Balıkesirli Turizmciler ve acentalar bölgeye ziyaret gerçekleştirdiler.

TÜRSAB Çanakkale Balıkesir Bölge Başkanı Ahmet Çelik,  Çanakkale’nin destinasyon turizminde Troya Yılı ile ilk örnek olduğunu ve bununla gurur duyduklarını ifade ederek,    Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Çanakkale ile Balıkesir arasında yoğun bir iç turizmin yaşandığını dile getirdi.
Çelik,  Ankara bağlantılı uçak seferlerinin bir an önce yeniden yedi güne çıkarılmasının elzem olduğunu, potansiyel ile anlatmayı hedeflediklerini de ifade ederek, “Şahinbey Belediyesi’nin uçaklı turlarının artması ve konaklamalı olması gerektiğini, bölgemiz esnafına daha fazla fayda sağlaması gerektiğini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne iletme şansımız oldu.  Kendilerinden de bu konuda söz aldık. Biz talebin olduğunu göstermek istedik. Ankara bağlantılı hattın yoğun olacağını öngörüyoruz” dedi.  Öte yandan, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin gastronomi turizminde çok gelişmiş olduklarını ifade eden Çelik, Çanakkale’de bu alanda yapılacakların da üzerinde durduklarını dile getirdi.

TÜRSAB organizasyonunda gap bölgesine gezisi düzenleyen seyahat acenteleri bölgeyle ilgili deneyimleri ve tecrübelerini meslektaşları ile paylaştılar.

“DESTİNASYON TURİZMİ ANLAMINDA ÖRNEK OLMAK BİZİ GURURLANDIRDI”
TÜRSAB Çanakkale Balıkesir Bölge Başkanı Ahmet Çelik, “Çanakkale ve Balıkesirli Turizmciler ile acentalar olarak TÜRSAB Organizasyonu kapsamında, 2019 Göbeklitepe Yılı münasebeti nedeni ile ziyaret gerçekleştirdik ve incelemelerde bulunduk. 2018 Troya Yılı ile başlayan destinasyon turizminin Türkiye’ye yansımalarının ne derece önemli olduğunu görmek bizi mutlu etti.  Destinasyon turizmi anlamında örnek olmak bizi gururlandırdı” dedi.

“ÇANAKKALE’DE GASTRONOMİ TURİZMİ ANLAMINDA GELİŞMEK HEDEFİNDEYİZ”  
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin gastronomi turizminde çok gelişmiş olduklarını ifade eden Çelik, “Son zamanlarda bölgemizden,  GAP bölgesine ciddi bir talep var.  Bu talebi daha ileriye götürmek, hem de vatandaşlarımızın farklı kültürler görerek vizyonlarının gelişmesinde katkı sağlamak adına kıymetli bir çalışma. Gastronomi turizminde bu bölgeler oldukça ileride. Biz de Çanakkale ve Balıkesir’de gastronomi turizmi anlamında neler yapabiliriz düşüncesinin üzerinde duruyoruz.   Turizmin bu dalın kendi bölgemizde nasıl geliştirebiliriz konusunda meslektaşlarımız ile fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

“ ANKARA BAĞLANTILI UÇAK SEFERİ BİZİM İÇİN ELZEM”
Ankara bağlantılı uçak seferlerinin bir an önce yeniden yedi güne çıkarılmasının elzem olduğunu, potansiyel ile anlatmayı hedeflediklerini de ifade ederek, “GAP bölgesi ve kendim bölgemiz arasında olacak uçaklı turlar konusunda iş birliği müzakereleri yaptık. Bu bölgedeki iç pazar müşterisini kendi bölgemize çekmekle ilgili anlaşmalar yaptık.  Artık daha fazla yerli pazar müşterisini kendi bölgemizde ağırlayacağız. Şahinbey Belediyesi’nin uçaklı turlarının artması ve konaklamalı olması gerektiğini, bölgemiz esnafına daha fazla fayda sağlaması gerektiğini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne iletme şansımız oldu.  Kendilerinden de bu konuda söz aldık. Biz talebin olduğunu göstermek istedik. Ankara bağlantılı hattın yoğun olacağını öngörüyoruz.  Yedi günden dört güne düşen uçak seferlerinin artması gerektiği yönündeki talebimizi potansiyeli göstererek yinelemek istiyoruz.  GAP bölgesinden ciddi bir talep var. Bu talebin gerçekleşmesi için gerekli tek hat, Ankara, Gaziantep, Adana ve Diyarbakır hattı.  Bu seferlerin mutlaka artırılması gerekir. Eğer olmuyorsa, İstanbul bağlantılı uçağın her gün kalkması gerektiğinin ne kadar elzem olduğunu aktarmaya çalıştık” sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.

Dilek Akşen