“Çocukların duyuramadığı sesi olalım”

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, Çarşı Caddesi’nde bir araya gelen bir grup genç, ellerine pankartlar alarak, sessiz bir şekilde farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

Çocuk işçiliğine son,  ‘Çocukların duyuramadığı sesi olmak zorundayız’, ‘Çocuk bedenime dokunma’,  Mülteci çocuklar bulundukları ülkedeki çocuklarla aynı haklara sahiptir’, ‘ Çocukları değil, istismarı yuhala’  gibi yazıların olduğu pankartlar vatandaşların ilgisini çekti.
Çocuk haklarını savunma konusunda ilk etkili 1924 yılında Milletler Cemiyeti tarafından kabul edilen Cenevre Çocuk Hakları Bildirisidir. Bu bildirge Birleşmiş Milletler tarafından kuruluşunda kabul edilmiş, 20 Kasım 1959 tarihinde Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirisi olarak güncellenmiş ve 20 Kasım 1989 tarihinde daha geniş olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ile değiştirilmiştir.
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, Çarşı Caddesi boyunca ellerinde pankartlarla, 15 dakika boyunca sessizce bekleyen ona yakın genç,  farkındalık çalışması gerçekleştirdi. ‘Çocuk işçiliğine son,  ‘Çocukların duyuramadığı sesi olmak zorundayız’, ‘Çocuk bedenime dokunma’,  Mülteci çocuklar bulundukları ülkedeki çocuklarla aynı haklara sahiptir’, ‘ Çocukları değil, istismarı yuhla’  gibi yazıların olduğu pankartlar vatandaşların ilgisini çekti.

Dilek Akşen