KADEM Çanakkale Temsilciliği toplantı salonunda gerçekleşen toplantı, İl Müdürü Ömer Bolat’ın kadınların toplumdaki yeri ve önemi doğrultusundaki Sıfır Atık Uygulamalarının hayata geçirilmesinde katkılarının neler olabileceğinin altını çizen konuşması ile başladı. Sıfır Atık Projesi hakkında; israfın önlenmesi, doğal kaynakların verimli kullanılması, atık miktarının azaltılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüştürülerek ekonomiye katkı sağlanması amacıyla, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınarak gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Çanakkale ile yaşanabilir bir dünya bırakmak için kentteki Sıfır Atık Uygulamaları, İl Müdürlüğünce yapılan çalışmalar ve evlerde Sıfır Atık Uygulamalarının önemi ve uygulanabilirliği konularında bilgilendirme sunumu yapıldı.
 
Toplantıya, KADEM Çanakkale Temsilciliği Yöneticileri ve üyeleri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü personelinden Çevre Mühendisleri Funda Yalın, Çiğdem Keskin ve Selda Aytar katıldı. Etkinlikte, KADEM üyelerinin atıklardan yapmış oldukları geri dönüşüm ürünleri sergilendi. Daha sonra Müdürlük ile yapılabilecek olan Sıfır Atık temalı etkinlikler konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.
 
İl Müdürü Ömer Bolat, KADEM kursiyerlerine ve etkinliğin katılımcılarına Sıfır Atık bez çanta, şapka, t-shirt ve toprağı, gıda ve bitki atıklarından hazırlanan kompost ile zenginleştirilmiş sukulent bitkileri, çocuk çevre ajandası ve çeşitli hediyeler verdi.