1900 yılından beri Bursa İnegöl’de hizmet veren ‘Helvacı Ali’ Çanakkale’de Çarşı Caddesi’nde açıldı. Yoğun ilginin olduğu açılışta irmik helvası ve Antep fıstığı ile yapılan cennet çamuru helvası dikkat çekti.

Açılışa CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Çanakkale Belediye Başkanvekili Deniz Erdem katıldı. Helvacı Ali şubesinin Çanakkale temsilcisi Büşra Karaca işletme hakkında bilgi vererek, “Helvacı Ali 1900’den beri İnegöl’de hizmet veren bir firmadır. Bizler bu firmanın dördüncü kuşak işletmesiyiz. Daha önce dokuz ilde 11’nci il Çanakkale olmak üzere açıldık. Bugün Çanakkale’nin açılış günü ve lezzetlerimiz irmik helvası, cennet çamuru adını verdiğimiz Antep fıstıklı ve dondurma olarak satılıyor. Ekstra olarak tahin helvası, keçi boynuzu, pişmaniye, boza var” dedi. 
Bursa’ya bağlı İnegöl ilçesinde 1900’lü yılların başından bu yana helva imalatı ve satışı alanında hizmet veren Cihan Bozacılar’ın sahibi olduğu Helvacı Ali, Çanakkale şubesini açmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Yaptığı açıklamada, “Helvacı Ali İşletmesinin dördüncü kuşak işleticisiyim. Biz İnegöl’de çıktığımız yolda farklı şehirlerde devam ediyoruz. Şimdiki durağımız da Çanakkale oldu. Çanakkale’de bir helva kültürü olduğunu biliyoruz. Doldurmalı irmik helvası ve dondurmalı cennet çamurunun desteği ile tim helva çeşitleri ile halkımızın hizmetindeyiz” dedi.

Altuğ Acer