Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Çomaklı Köyü’nde yaşayan Mehmet Bul, evinin bir kısmını kullanılmayan malzemelerden oluşturduğu müzeye dönüştürdü. Mehmet Bul, bu müzeyle amacının eski ve yeni tarihimize ışık tutmak olduğunu söylüyor.

Eski tarım aletleri, iş makinaları, eski giysiler, eski ev eşyaları, at nalları, kaşağı, boya malzemeleri, ölçü ve tartı aletleri, çanak, çömlek, testi, mutfak malzemeleri, dibek taşı, kesici aletler, av malzemeleri, radyolar, teypler, daktilolar ve plaklar bu oluşturulan müzede hepsi mevcut. Müzeye “Osmanlı Torunu Köy MÜZESİ” adını veren Mehmet Bul, köye gelen misafirlerin müzeyi ilgiyle gezdiklerini belirtti.
Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal da Mehmet Bul’un müzesini gezerek kendisinden bilgiler aldı. Müzede yaklaşık 300 adet ürün bulunduğunu ve her geçen gün materyal sayısının arttığını öğrenen Kaymakam Bul, “Bu yerin büyük emek verilerek oluşturulduğu her yönden ortada. Geçmişten bu güne hiç görülmemiş eserleri dededen toruna herkesin mutlaka görmesi gerek” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi