FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin yeniden görülen davada tutuksuz sanık Mehmet Altan’ın beraatına, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın ise adli kontrolle tahliyesine karar verildi.
 
Tahliye ve beraat kararı, aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun da imzasının yer yer aldığı 22.  üniversitenin Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından bir bildiri yayınlanarak kınandı.
 
 
FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin yeniden görülen davada tutuksuz sanık Mehmet Altan’ın beraatına, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın ise adli kontrolle tahliyesine karar verildi. Alınan bu kararın ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin de (ÇOMÜ) içinde bulunduğu, toplamda 22 üniversitenin Atatürkçü Düşünce Toplulukları, yayınladıkları bildiride alınan tahliye ve beraat kararı kınandı.
 
Topluluk tarafından yayınlanan ortak bildiride şu ifadelere yer verildi: “Mehmet Altan'ın beraat, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliye kararları üzerine, imzası bulunan Atatürkçü Düşünce Toplulukları/Kulüpleri'nin ortak bildirisidir. Bugün bütün kamuoyunun da bildiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve yüce Türk ulusunun göz bebeği şanlı Türk ordusuna ve ulusumuzun bağrından çıkardığı aydınlarımıza, devlet içine sızmış ve yapılanmış Fettullahçı Terör örgütü tarafından 2007 ve 2010 yıllarında "kumpas davaları" adı altında, ülke tarihinin gördüğü en aşağılık ve hukuksuz davalar açılmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri alçakça ele geçirilmek istenmiştir. Yıllar süren kumpas davalarında, Türk ordusuna şerefiyle hizmet etmiş olan ve birçoğu ordu içinde önemli görevlerde bulunan, Atatürkçü düşünceye sahip yüzlerce Türk askeri, hukuksuzca tutuklanmış, senelerce hapishanelerde tutulmuştur. Bu süreçte Türkan Saylan, İlhan Selçuk, Uçkun Geray gibi aydınlar;
Ali Tatar, Cem Aziz Çakmak, Soner Polat, Murat Üzenalp gibi ülkemize ve ulusumuza şerefiyle hizmet etmiş olan Türk subayları kumpas davalarının yıpratmaları sonucu hayatlarını kaybetmiştir. Bütün bu olanların failinin Fettullahçı Terör örgütü olduğu bugün herkes tarafından bilinmekte ve kabul edilmektedir. Fakat, 04/11/2019 Pazartesi günü verilen mahkeme kararları ile kumpas sürecinin başından sonuna kadar yılmaz savunucusu olan, kumpas mağdurlarının itibarlarını gazetelerinde yer verdikleri sahte delillere dayanan iftiralar atarak yıkmaya çalışan, yıllarca Fettullahçı Terör Örgütü'nün propagandasını ve maşalığını yapmış sözde "gazeteci ve yazar" Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak gibi satılık kalemler ne yazık ki özgür bırakılmıştır. Bu İsimlerin kumpas davalarını yöneten hakimlerden ve kumpas iddianamelerini yazan savcılardan on ufak bir farkı yoktur.
 
Bu sebeple, verilmiş olan bu kararlar günümüzün çarpık ve yozlaşmış hukuk sisteminin mahkemelerine sığsa da biz Atatürkçü düşünceye sahip Türk gençlerinin ve Türk ulusunun vicdanına sığmamış, zaten yaralı olan hukuka ve adalet düşüncesine bir darbe daha vurmuştur.
Son olarak belirtmek isteriz ki; bizim, Atatürkçü Düşünce Toplulukları/Kulüpleri'nde bulunan Türk gençlerinin, bu şahısların bugünün mahkemelerinde olmasa da er ya da geç hak ettikleri cezaları alacaklarına ve adaletin yerini bulacağına olan inancımız tamdır. Bu konudaki mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir!”
 
Yayınlanan bildiriye imza atan üniversitelerin  şöyle; Ankara Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Aral Üniversitesi , İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Okan Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kadir Has Üniversitesi,  Nişantaşı Üniversitesi, ODTÜ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Ufuk üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi”
 
 Dilek Akşen