Esenler Mahallesi’nde yer alan Şehit Kıvanç Kaşıkçı Anadolu Teknik Meslek Lisesi kampüsü içerisinde yer alan İmam Hatip Ortaokulu Çanakkale Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı 4. Bileşiminde gündeme geldi.

Kamuoyunun bu okul hakkında yanlış bilgilendirildiğini ifade eden AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı Esra Yüksel, “Mevcut bina Merkez’deki Endüstri Meslek Lisesi’nin çalışma atölyesi olacaktı ama karar değişti ve iki yıl atıl kaldı. Bölgede ihtiyaç olduğu için de İmam Hatip yapıldı. Boş mu dursaydı?  Bölgeye 26 derslikli bir lise yapılıyor, buradan da müjde verelim. Atıl duran bir okulu İmam Hatip yapıldı diye mi eleştiriyorsunuz” deyince Belediye Başkanı Ülgür Gökhan FETÖ okullarını örnek gösterdi ve  “Kim demiş, böyle bir ihtiyaç var diye.  Diğer İmam Hatip’ler ağzına kadar dolu mu değil?  Eğitimde kafaları karıştırmak için FETÖ’den farklı davranmıyorsunuz.  Açık ve net söylüyorum. Aynı kafa yapısı. Onun da okulları vardı.  Şu tarikat düzeninden Allah için bir vazgeçin. Biz İmam Hatip’e karşı değiliz, dört dörtlük okullarda üst seviyede eğitim verin. Bölgede Anadolu Lisesi ihtiyacı vardır, nüfus patlıyor” dedi.

 
Esenlerdeki İmam Hatip Meclis Gündeminde
“Eğitimde kafaları karıştırmak için FETÖ’den farklı davranmıyorsunuz”
 
Esenler Mahallesi’nde yer alan Şehit Kıvanç Kaşıkçı Anadolu Teknik Meslek Lisesi kampüsü içerisinde yer alan sekiz öğrencilik İmam Hatip Ortaokulu Çanakkale Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı 4. Bileşiminde gündeme geldi.

“EĞİTİM ÖZGÜRLÜĞÜ DİYE BİR ŞEY VAR”
AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı Esra Yüksel, “Konuyu araştırdım ve bilgiyi kaynağından aldım.  Bu eğitim kompleksi Merkez’deki Endüstri Meslek Lisesi’nin oraya taşınması kararı üzerine yapıldı. O binalar endüstri meslek lisesi ihtiyaçlarına göre programlanmış. Bu karardan vazgeçilince,  orada binalar boş kaldı. Biri Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi’ne, diğeri Endüstri Meslek Lisesi’ne ayrıldı.   Meslek Lisesi Çalışma Atölyesi olarak planlanan bu bina da boş kaldı.  Bu bina iki yıl atıl kaldı. Proje çalışma atölyesi olarak planladığı için herhangi bir okula hizmet edecek fiziksel kapasiteye sahip değil.  Sınıflık sayısı az. Normal eğitim veren okula yetmez. Sayısı butik olan bir okula hizmet edilirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü de tadilat yaparak burayı dönüştürdü. Tadilat işlemleri boyuna kayıt süresi geciktiği için çoğu öğrenci kayıt yaptıramadı ve ilk kayıt sayısı 13 olarak kaldı.  Bu yıl 5. Sınıflar alındı. Bu önümüzdeki dönemlerde diğer sınıfların da kayıt alımı ile aratacak.  Nüfus da 130-140 olarak planlanıyor. Öğrenci sayısı bu yüzden az. Eğitim özgürlüğü diye bir şey var ve her tip eğitim görmek isteyen vatandaşa devlet bunu sunmakla yükümlüdür.  Devlet, Cumhuriyet Halk Partililerin soğuk durduğu İmam Hatip okullarını açarken icazet almadığı için böyle bir karar vermiştir.  Beş yıl sonra duruma yeniden bakılabilir. Esenler yoğun bir bölge, okullarda da bir yoğunluk var. İmam Hatip’i tercih edecek öğrenciler bu okula kayınca bir rahatlama da sağlanacaktır. Ayrıca ilimizde 40-45 kişilik sınıfları olan sadece iki okul vardır. O da velilerin, daha iyi verildiği düşüncesi ile o okulları tercih etmesinden kaynaklanıyor”  dedi.

“DİĞER İMAM HATİP’LER AĞZINA KADAR DOLU MU DEĞİL”
Yüksel’in açıklamasına cevap veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Esenler Mahallesi çok hızlı gelişen bir mahalle. Burada sıkışık okullar varken ve başka okul yapılmıyorken, 8 öğrencili ya da 13 öğrencili fark etmez İmam Hatip açmanın mantığı yoktur. Bunu nerden kim çıkartıyor anlamıyorum. Kim demiş, böyle bir ihtiyaç var diye.  Diğer İmam Hatip’ler ağzına kadar dolu mu değil?  O Mahalle’de İmam Hatip eğitimi almak isteyen insanlar için bina yapılıyorsa, o mahallede lise öğrenimi görmek isteyenler de var. Bunun için bir metrekare inşaat yapılmadı.  Meslek Lisesi var, en azından bir  Anadolu Lisesi yapılabilirdi. Ali Haydar Önder var sıkış tepiş. Yanında arsa var, büyültülebilir. İnsanlar tercih de ediyor. İş İmam Hatip yapmaya gelince değişiyor” dedi.

“ALAN BAŞKANLIĞI’NDA GÖREVLİ DÖNEMİN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SÖZ VERMİŞTİ”
Merkez Ortaokulu meselesini de değerlendiren Başkan Gökhan, “ Merkez Ortaokulu için mücadele devam ediyor.   Okul yerle yeksan oldu. O bir değerdi. Endüstri Meslek Lisesi’ni kaldırmaya çalıştılar. Camia fazla olduğu için, o iş durdu.  O okul eski sanat okuludur. Buradan ilan ediyorum, Merkez Ortaokulu’nu yerine koyun.  Şimdi Alan Başkanlığı’nda görevli dönemin Milli Eğitim Müdürü söz vermişti. Delikanlı sözü verdi. Kepez’de İmam Hatip Ortaokulu yapılınca burayı geri vereceğim dedi. Kendisi sağ. Ne oldu?” dedi.

“FETÖ’DEN FARKLI DAVRANMIYORSUNUZ”
FETÖ okullarını da hatırlatan Başkan Gökhan, “Eğitimde kafaları karıştırmak için FETÖ’den farklı davranmıyorsunuz.  Açık ve net söylüyorum. Aynı kafa yapısı. Onun da okulları vardı.  Şu tarikat düzeninden Allah için bir vazgeçin. İmam Hatip’e karşı değiliz.  Hatta ben İmam Hatip okullarının daha üst seviyede eğitim vermesi gerektiğini söylüyorum.  Cumhurbaşkanımız ne dedi, ‘ Kuran dersi verecek öğretmen açığımız var’ dedi.  Okul var, mezun var, öğretmen yok. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Sırf yukarıya şirin görünelim diye.   Nüfus patlıyor,   Çanakkale’nin okula ihtiyacı var. Ben planlama bilmem.  O İmam Hatip’ten önce orada Anadolu Lisesi ihtiyacı var. 13 öğrenci için mücadele ediyorsunuz” dedi.

“TEMELLİ ÇELİŞİYORSUNUZ”
AK Partili Yüksel yeniden söz alarak,  yeni bir okulun da yapıldığının müjdesini verdi ve “O bina başka okula dönüşemezdi, Boş mu dursaydı? Esenler’den Merkez’e İmam Hatip için eğitime gidin mi denilsin öğrencilere? Bölgeye 26 derslikli bir lise yapılıyor, buradan da müjde verelim. Atıl duran bir okulu İmam Hatip yapıldı diye mi eleştiriyorsunuz” dedi. Başkan Gökhan ise , “İmam Hatip’i oraya mı layık gördünüz yani? Bir işe yaramayan okulu, İmam Hatip yapıp, 13 çocuğa mı layık gördünüz? Temelli çelişiyorsunuz.  Ben size tam tersini söylüyorum, dört dörtlük okul yapın.  O liseyi de İmam Hatip mi yapacaksınız?”  diyerek konuyu kapadı.

Dilek Akşen