Gündem

Dev maratonda binlerce kişi koştu

Bu yıl 5. kez düzenlenen Turkcell Gelibolu Maratonu, Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Morto Koyu’nda yapılan start ile koşuldu. 'Adımlar Fidana' sloganıyla gerçekleştirilen maraton sebebiyle sporcu başına 10 fidan dikileceği açıklandı. 


42 kilometrelik maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik koşu ve 6 kilometrelik halk koşusu olmak üzere toplam 4 etaptan oluşan organizasyon ile Turkcell Barış Ormanı daha da genişleyecek. 4 yıldır katılımcılar adına dikilen fidanlarla oluşturulan 30 bin ağaçlık ormana, bu seneki maraton ile bu kez her katılımcı başına 10 fidan dikimi daha yapılacak. 
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın katıldığı organizasyona ilgi büyüktü.
15 farklı ülkeden binlerce sporcunun katıldığı organizasyon, her yaştan katılımcıya ev sahipliği yaptı. Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleşen ve bugüne kadar 20 binden fazla kişinin katıldığı etkinlikte; bu yıl da maraton, yarı maraton, 10 kilometre koşusu ve halk koşusunda dereceye giren sporculara törenle madalyaları verildi. 
Dört kategoride tamamlanan Turkcell Gelibolu Maratonu’nda  42 kilometrelik parkurun şampiyonu Murat Kurtak, kadınlarda ise Raziye Arabacı oldu. Yarı maraton kategorisinde kadınlarda şampiyon Meryem Kılıç Gündoğdu, erkeklerde Ümit Er oldu. Turkcell'in ana sponsorluğunda “Adımlar Fidana” temasıyla gerçekleştirilen Turkcell Gelibolu Maratonun 10 kilometrelik koşusunda birinciliği erkeklerde Ercan Savaşan, kadınlarda ise Esra Sağlam elde etti.

“MARATON HATIRA ORMANIMIZ DA SEVGİYLE DAHA DA BÜYÜYECEK”

Dev maraton ile ilgili görüşlerini paylaşan ve böylesine önemli bir organizasyona isim sponsorluğu yapmaktan dolayı gurur duyduklarını söyleyen Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar, "Gerçekten çok duygusal anlar yaşıyoruz. İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Biz Turkcell olarak böyle bir maratonun isim sponsoru olduğumuz için çok mutluyuz. Turkcell Gelibolu Maratonu olarak her sene barış için koşuyoruz ama bu sene bir boyutu daha ekledik. 'Adımlar Fidana' diyoruz. Yani barış içinde, sevgiyle dolu, yeşil bir maratonu aslında gerçekleştiriyoruz. Her katılımcı için 10 fidan dikilecek. Toplamda 100 bin fidanı hedefliyoruz. İnşallah da maraton hatıra ormanımız da sevgiyle daha da büyüyecek" ifadelerini kullandı. 
Öte yandan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, sembolik olarak bölgeye bir anı ağacı dikerek, etkinlikte emeği geçen isimlere teşekkür etti. 
“BAŞARI İLE TAMAMLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Organizasyona imza atan Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik de, “Doğduğumuz ve doyduğumuz topraklara değer katmak için ortaya çıkardığımız Turkcell Gelibolu Maratonun 5’ncisini büyük bir başarı ile tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 350 gönüllü, 150 görevli ekibimiz, 1500 koltuk transfer aracımız ile gece gündüz haftalarca süren hazırlıkların sonunda Çanakkale’mize 100 bin yeni findan, 17 Burda AVM’de 5 Ekimde 500 çocuğumuz ile gün boyu IAAF çocuk atletizmi, onlarca etkinlik, 5 Ekim’de 30 bin kişi ile Can Bonomo 17 Burda AVM Maraton konseri, 6 Ekim’de 5000 kişi, 15 farklı ülkenin de olduğu Tarihi Gelibolu Yarımadasında olağanüstü duygular içinde maraton, yarı maraton, 10 km ve 6 km koşuları, birbirinden keyifli onlarca etkinlik, 4-6 Ekim arasında Çanakkale genelinde yüzde 100 yakın konaklama yoğunluğu, yeme içme, alışveriş ve ziyaret noktaların büyük yoğunluk, Ulusal Tv kanallarında, ulusal basın organlarında, on binlerce sosyal medya hesabında Çanakkale, Turkcell Gelibolu Maratonu ile ilgili binlerce haber, gönderi, paylaşım ve etkileşim oldu. Bizimle bu heyecanı yaşayan yüzlerce Çanakkaleliye teşekkürler” dediler.
“SANAT İÇİN KOŞTUM”
Maratonda ÇOMÜ öğretim üyesi Ergün Arda elinde bir cam üstü seramik eserle yarıştı. Arda, “Sanat için koştum, elimde bir cam üstü seramik eserimle koştum ve ona 10 km koşan tabak ünvanı kazandırdım. Bir performans yaptım. Sanat yaşamın her yerinde güzel. Spor yaparak daha çok mutlu oldum. Yeni insanlar tanıdım, beni daha çok seven ve keşfeden oldu. Yeni teklifler aldım; mutlandım, umutlandım. Tarihi Gelibolu yarımadasında barış içinde koştuk, bize bu huzuru temin eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit olan silah arkadaşlarına, Mehmetçiklere bir kez daha vatanın vatan olduğu o kutsal topraklarda minnet ve şükran ile bahtiyar oldum” dedi.

Altuğ Acer