Gündem

“AKP yeraltı ve yerüstü kaynaklarını satmaya başladı”

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Valilik Resmi Töreni’nin ardından, alternatif tören düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti İl Başkanlığı, alternatif bir tören düzenleyerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törene, Çanakkale CHP Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ile birlikte, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık da katıldı.  
Törende konuşan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, iktidarı eleştirirerek, “AKP İktidarı bu ülkede artık satacak bir şeyi kalmayınca, bu defa da başta Atatürk Orman Çiftliği olmak üzere yeraltı ve yerüstü doğal kaynaklarımızı ve ormanlarımızı ruhsat, ruhsat satmaya başlamıştır. Buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Güneşhan konuşmasında, “30 Ağustos Zaferi bizi özgürlüğe kavuşturan altın bir sayfadır. 30 Ağustos günü ‘Ya İstiklal ya ölüm’ diyerek yola çıktığı yolda hedefine ulaşmış, bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsaklaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu zafer ile halkımızın yaktığı zafer ışığı, daha mazlum ülkelerin de tutsaklık zincirini kırarak, özgürlüğe kavuşmasına ilham kaynağı olmuştur. 30 Ağustos Zaferi, bir zafer olmanın da ötesinde, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ öngörüsünde aranan tarihi bir dönüm noktasıdır. 30 Ağustos Zaferi 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Egemenlik, Cumhuriyet ile saraydan alınıp millete verilmiştir. Bu ise 17 yıllık AKP iktidarı döneminde, egemenlik şahsileştirilmiş tekrar milletten alınarak saraya teslim edilmiş. Mustafa Kemal Atatürk ‘Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferler ile taçlandırılmadıkça sonuçsuz kalır’ demiştir. Cumhuriyet dönemi ile birlikte ivedilikle İzmir İktisadi Kongresi toplanmış ve beraberinde hızlıca ekonomik kalkınma seferberliği gerçekleştirilmiştir. Bunun sonucunda da ülkemize şeker fabrikaları, demir çelik fabrikaları ve birçok kamu iktisadi fabrikalar kurulmuştur. Ülkemizin Cumhuriyet döneminde elde ettiği tüm bu kazanımlar, 17 yıllık AKP İktidarında, yani tek adamlık rejiminde teker teker satılmıştır. Son olarak da Türk Silahlı Kuvvetlerin namlusu olan Sakarya’daki Tank Palet fabrikası Katar ordusuna peşkeş çekilmiştir” dedi.
“AKP İktidarının bu ülkede artık satacak bir şeyi kalmayınca bu defa da başta Atatürk Orman Çiftliği olmak üzere yeraltı ve yerüstü doğal kaynaklarımızı ve ormanlarımızı ruhsat, ruhsat satmaya başlamıştır” diyen Güneşhan, “Bunun son örneği de ilimizde bulunan ve bu bölgenin hayat pınarı olan Kazdağlarıdır. Bu topraklar 100 yıl önce nasıl Emperyalist güçlere geçit vermediyse, bugün de başta Kazdağları olmak üzere ormanlarımızın, yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızın yok edilmesine, yağmalanmasına asla müsaade etmeyecektir. Mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Dilek Akşen