Gündem

ÇTSO'da 2025 MASAK Düzenlemeleri Gündeme Alındı

“2025 MASAK Düzenlemelerine Kurumsal Uyum ve Kuyum Sektöründe Enflasyon Muhasebesi Uygulamaları Semineri”, Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavir Mustafa Türkkot ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İbrahim Oral’ın sunumlarıyla Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’nda düzenlendi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde, 12 No’lu Meslek Komitesi’nin talebi üzerine gerçekleştirilen seminere; ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yılmaz, 12 No’lu Komite Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Atanur Ülker, sektör temsilcileri, muhasebeciler, Genel Sekreter Sema Sandal ve Komite Sorumlusu Seçil Uğur katıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yılmaz, ekonomik koşulların ve mevzuatın hızla değiştiği bir dönemde işletmelerin yasal yükümlülüklerini doğru ve zamanında yerine getirmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yılmaz, MASAK düzenlemelerinin yalnızca idari bir zorunluluk değil, aynı zamanda kurumsal itibarın ve finansal güvenliğin teminatı olduğunu belirterek şunları söyledi: Toplantı hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yılmaz; “Ekonomik koşulların hızla değiştiği, mevzuatın sürekli güncellendiği bir dönemdeyiz. Bu ortamda en önemli konulardan biri, işletmelerimizin yasal yükümlülüklerini doğru ve zamanında yerine getirmesidir. MASAK düzenlemeleri yalnızca bir idari zorunluluk değil, aynı zamanda kurumsal itibarın ve finansal güvenliğin teminatıdır. Kuyumculuk sektörü, hem yüksek işlem hacmi hem de kayıt dışılıkla mücadele açısından en hassas sektörlerden biridir. Dolayısıyla bu alanda faaliyet gösteren üyelerimizin yeni MASAK düzenlemelerine tam uyum sağlaması büyük önem taşımaktadır. Diğer yandan, enflasyon muhasebesi uygulamaları işletmelerimizin gerçek mali tablolarını ortaya koyabilmesi için artık kaçınılmaz bir gereklilik haline gelmiştir. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin bu dönüşüm sürecinde yalnız bırakılmaması gerektiğine inanıyoruz. Eğitim, bilgilendirme ve danışmanlık faaliyetleriyle üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Yılmaz, bilgi ve deneyimlerini paylaşan Mustafa Türkkot ve İbrahim Oral’a, semineri talep eden 12 No’lu Meslek Komitesi’ne, Atanur Ülker’e ve yoğun katılım sağlayan tüm üyelere teşekkür etti.

Seminer, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber Merkezi