Sağlık

Nar Suyu Faydaları Nelerdir?

Nar suyu, nar meyvesi ile elde edilen doğal bir meyve suyudur. Doğal içerikleri ile nar suyu faydaları sağlık problemlerine karşı bazı olumlu etkiler sunar. Nar meyvesi, kınagiller familyasının bir üyesi olarak tanınır.

Başlı başına bir şifa deposu olan nar, aynı zamanda meyve suyu olarak tüketildiğinde de oldukça sağlıklıdır. Nar suyunu hazır almak yerine evde kendiniz hazırlamayı da tercih edebilirsiniz.

Hazır olarak satışa sunulan nar sularının içerisinde tatlandırıcı ve renklendirici kimyasallar yer alır. Bu nedenle dışarıdan satın aldığınız nar suyunun faydalarından çok fazla yararlanma imkânınız yoktur. Ancak narı ayıklayıp suyunu sıktığınızda bu meyvenin şifalarından kolaylıkla faydalanmanız mümkün hale gelir. Nar ile elde edilen bu su hem meyve suyu olarak hem de konsantre şurup olarak tüketilebilir.

Nar suyu ile nar ekşisi hazırlamak da mümkündür. Tabi ki bu noktada yine doğal ürünleri tercih etmeniz ya da kendiniz hazırlamanız gerekir. Nar ekşisinin de nar ve nar suyu kadar faydası vardır.

Hafif ekşi tadı ile nar suyunun bazı kanser türlerinin risklerini azaltıcı etkisi olduğu bilinir. Özellikle meme kanserinde nar suyu oldukça faydalıdır. Meme kanserine neden olan zararlı hücrelerin ortadan kalkmasını destekleyen nar suyu faydaları sayesinde birçok sağlık probleminde destekçi rol oynar. Tedavi süreçlerinde dahi nar suyu tüketerek iyileşme sürecini hızlandırmanız mümkün hale gelir.

Nar Suyunun Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Nar suyu, ılıman iklimlerde yetişen nar meyvesinin sıkılması ile elde edilir. Bu suyun insan sağlığı üzerinde faydaları olup olmadığına dair bazı araştırmalar bulunur. Yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan sonuçlar göz önüne alındığında nar suyunun faydaları olduğu kadar zararları da bulunan bir içecek olduğu ortaya çıkar. Nar suyunun faydaları nelerdir kısaca inceleyelim. Nar suyu;

*Kan basıncını dengeler

*Yüksek tansiyonu önler

*C vitamini takviyesi yapar

*Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar

*Karaciğerlerin temizlenmesini sağlar

*Antioksaidan özelliği taşır

*Serbest radikallere karşı savaşır

*Strese iyi gelir

*Yorgunluğu alır

*Depresyon riskini azaltır

*Beynin daha sağlıklı çalışmasına katkı sağlar

Nar suyunun faydaları nelerdir sorusuna verilebilecek diğer yanıtlar ise; nar suyu hafızayı güçlendirir. Aynı zamanda yağ yakımını kolaylaştırır yanıtını vermek de mümkündür. Peki çok sevilen ve oldukça sağlıklı bir içecek olan nar suyunun zararları nelerdir? Nar suyunun bilinen zararları şu şekildedir;

*Nar alerjik reaksiyonlara neden olabilen bir meyve türüdür

*Aşırı tüketimde mideye zarar verir

Bunların haricinde ise nar suyunun farklı zararları olup olmadığı konusunda net bir bilgi yoktur. Her ihtimale karşın belirlenen miktardan daha fazla nar ve nar suyu tüketmemeye özen göstermek gerekir.

Nar Suyunun Cinselliğe Faydaları Nelerdir?

Nar suyu faydaları sadece sağlık alanında değil aynı zaman cinsel ilişkide de ortaya çıkar. Nar suyunun cinselliğe faydaları şu şekilde bilinir;

*Nar suyu cinsel performansı arttırır

*Doğurganlığın artmasına katkı sağlar

*Sperm sayısının artmasına imkan sunar

*Sperm kalitesini arttırır

*Rahim için faydalıdır

Nar, Antik Yunan döneminden beri doğurganlığın ve üremenin sembolü olarak kabul edilir. Nar suyu da en az nar kadar doğurganlık üzerinde etkili bir içecektir. Nar suyu içen erkeklerin cinsel açıdan performansının artış gösterdiği ve sperm sayılarının artış gösterdiği bilinir. Aynı zamanda erkeklerin sperm kalitesi de düzenli nar suyu tüketimi ile artış gösterir. Kadınların rahimleri içinde oldukça faydalı olduğu bilinen nar suyu, cinsellik açısından en önemli içeceklerden biridir.

Nar Suyunun Rahime Faydaları Nelerdir?

Nar suyunun rahime faydaları özellikle gebelik döneminde görülür. Gebelik sürecinde belirli bir miktarda nar suyu tüketmek, kadınların rahim ağzı kanserine yakalanma riskini de azaltır. Aynı zamanda gebelik döneminde içilen bir su bardağı nar suyu, bebeğin gelişimini de olumlu yönde etkiler. Rahim duvarı ince olan kadınlar da nar suyu tüketerek rahim duvarlarının kalınlaşmasını sağlayabilir.

Rahim problemlerine bağlı olarak hamile kalamayan kadınların da nar suyu tüketmeleri önerilir. Hamile kalamayan kadınların günde iki su bardağı nar suyu içmesi oldukça faydalıdır. Ancak şunu unutmamak gerekir ki nar suyu mucizevi bir içecek değildir. Bu nedenle nar suyu içerek direkt olarak hamile kalmak mümkün değildir. Farklı problemlere bağlı olarak da kişilerin hamile kalamama ihtimali vardır. Bu nedenle ilk olarak hamile kalamama nedeninin öğrenilmesi ve uzman hekimler tarafından muayene olunması gerekir.

Nar Suyu Kilo Verdirir mi?

Nar suyu kilo verme sürecinizin hızlanmasını ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Fakat sadece nar suyu tüketimi ile kilo vermeniz ne yazık ki mümkün değildir. Nar suyu tüketerek kilo vermek istiyorsanız ilk olarak yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekir.

Abur cuburlar yerine meyve tüketimini tercih ederek bu sürece başlayabilirsiniz. Aynı zamanda vücut kilo indeksiniz de göz önüne alınarak uzman diyetisyenler tarafından diyet listeleri hazırlanır. Sizler için özel olarak hazırlanan bu diyet listelerine uyarak ve nar suyu tüketerek sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başlarsınız.

Diyet listesi ve nar suyuna ek olarak gün içerisinde hareket etmeye de özen göstermeniz gerekir. Vaktiniz varsa spora başlayabilir ya da yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Fakat vaktiniz yoksa evde yapabileceğiniz bazı egzersiz hareketleri ile kilo verme sürecinize destek olmanız da mümkün. En basit örneği ile eğer bacaklarınızda problem yoksa asansör kullanmak yerine merdivenleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Nar suyu bu süreçte yağ yakımınızın hızlanmasına yardımcı olur.

Nar Suyu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Nar Suyunun Cilt Sağlığına Faydası Var mıdır?

Nar suyu tüketimini düzenli hale getirmeniz halinde cilt üzerinde de bazı faydaları olduğunu görebilirsiniz. Nar suyunun içerisinde yer alan bazı etken maddeler sayesinde cilt üzerindeki kırışıklıkların azalmaya başladığı fark edilir. Yaşlanma karşıtı özellikleri ile nar suyu, daha dinç ve canlı bir görünüm kazanmanıza da imkan sunar. Antioksidan etkisi sayesinde cildiniz daha da güzelleşir. Aynı zamanda günde bir su bardağı kadar tüketilen nar suyunun, sivilce oluşumunu büyük oranda etkilediği de en bilinen faydalar arasında yer alır. Nar suyu cilde parlaklık katmaya da yardımcı olan bir içecektir.

Nar Suyu Ödem Attırmaya Yardımcı Olur mu?

Bazı nedenlere bağlı olarak insan vücudunda ödem oluşumu meydana gelir. Oluşan bu ödemler kendimizi daha kilolu ve şiş hissetmemize neden olur. Aynı zamanda ödem oluşumu sağlık açısından da oldukça tehlikelidir. Bu nedenle bazı yiyecek ve içeceklerle vücutta oluşan ödemin atılması sağlanır. Ayrıca hareketli bir yaşam tarzı benimsemeniz halinde vücudunuzdaki ödemi çok daha kolay atabilirsiniz. Ödem atmak için en ideal içecek sudur. Günlük su ihtiyacınızı karşılamanız halinde rahatlıkla ödem probleminde kurtulmanız mümkündür. Nar suyu da yine ödem attıran içecekler arasında yer alır. Gün içerisinde bir bardak nar suyu tüketmeniz halinde ödem atmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak: www.medicalpark.com.tr